Промоция!

Био Какаови Зърна, цели, сурови, Dragon Superfoods, 100/200 g

4.94 лв.9.14 лв.

Био какаови зърна Криоло. Криоло е древен, нехибриден сорт. Той се характеризира с по-трудното отглеждане и относително по-нисък добив. Криоло е най-качественият и търсен от всички сортове какао, заради богатия аромат, фина текстура и липса на горчивина.

Изчистване

Описание

Био цели какаови зърна Криоло – Храната на боговете

Латинското наименование на какаовите зърна е Theobroma cacao, което от гръцки означава „божествена храна“ („Theos“ – Бог и „broma“ – храна). Първите данни за какаови дървета са от преди 4000 години, открити в тропическите гори на Амазонка. Какаовите дървета от рода Criollo са изключително редки и представляват 1% от световното производство на какао.

Какаовите зърна са семената на вечнозелено тропическо дърво, известно на човечеството от хилядолетия. Какаовото дърво произхожда от Централна и Южна Америка, и вирее в районите около Екватора. Криоло е древен, нехибриден сорт с наситен, балансиран и плътен вкус. Много малка част от световното производство на какаови зърна е от този сорт, заради по-трудното им отглеждане и относително по-нисък добив. Криоло е най-качественият и търсен от всички сортове какао, заради богатия аромат, фина текстура и липса на горчивина.
Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, антиоксиданти, витамини от групата B и други важни съставки. Какаовите зърна съдържат триптофан, анандамид, допамин, фенилетиламин и моноаминооксидазни-инхибитори (ензими). Всички те имат положителен ефект върху мозъка като подобряват обмяната и бионаличността на различните невротрансмитери. Препоръчват се при депресия, бъбречни и чернодробни заболявания, астма, намаляват лошия холестерол и риска от сърдечно-съдови болести, укрепват костите, подпомагат работата на панкреаса и поддържат баланса на кръвна захар.

Какаовите зърна на Dragon Superfoods достигат до нас след като са оставени естествено да ферментират и изсушат на слънце. Всичко това им придава изключителен вкус на какао, с естествени горчиви нотки на фин натурален шоколад.

 

Употреба:

5-10 цели какаови зърна дневно. Консумирайте директно. Препоръчително е да не се конусумират с млечни продукти, тъй като те блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото.

Съставки:

100% био какаови зърна.

Хранителна стойност за 100 g:

Енергийна стойност (kJ/kcal)2663/643
Мазнини (g)45,3-61,3
– от които наситени мастни киселини (g)27-40
Въглехидрати (g)20,6-31
– от които захари (g)0
Белтъци (g)11,2-16,8
Влакнини (g)0-4
Сол (g)0,18

Произход: Перу

Допълнителна информация

Тегло0.2 kg
Разфасовка

100g, 200g