Киноа, Гурме Класа, 250/500 g

2.99 лв.5.49 лв.

Вземи една от най-полезните и пълни с минерали и ненаситени мастни киселини зърнена култура. Киноа ще те спечели с вкус и хранителни качества.

Изчистване

Описание

Историята на Киноата започва от Андите в Южна Америка. Била е основна храна в Имерията на Инките. Киноа е храна, която може да оцелее при променливи условия. Тази адаптация на културата позволила на инките да я използват за храна стотици години. В наши дни Перу продължава да бъде най-големия производител на киноа в света. 

Киноа – една от най-полезните зърнени култури!

Киноа има голяма хранителна стойност. Смята се за богат източник на протеин и на есенциални мастни киселини или мононенаситени мазнини (като олеиновата киселина). Също така, киноата е добър източник на витамин Е. Има голяма концентрация на калций и други минерали, както и богатство от антиоксиданти (кверсетин и кемпферол).

Културата има противовъзпалително действие и намалява риска от алергии. Използва се при диабетици, като намалява и риска от появата на диабет. Ключът е високото съдържанието на фибри и протеини, нужни за поддържането на нормални стойности на кръвната захар.

Употреба: Зърната трябва да се измият добре под течаща вода.  След това сложи в тенджера с вода в съотношение 1:2 и след като водата кипне, остави киноата на слаб огън 15-20 минути.

Съставки: киноа

Хранителна стойност за 100 g

Енергийна стойност (kJ/kcal)1604/380
Мазнини (g)6
– от които наситени мастни киселини (g)1
Въглехидрати (g)64
– от които захари (g)0
Белтъци (g)14
Влакнини (g)7
Сол (g)0.012

Произход: Перу

Допълнителна информация

Тегло0.25 kg
Разфасовка

250g, 500g