Виж менюто

Пълнозърнесто Брашно от Ръж, Слънце и Луна, 1 kg

3.19 лв.

Натурално Пълнозърнесто Брашно от Ръж . Зърното е отгледано по методите на пермакултура- без хербициди и пестициди. Смляно на каменна мелница в с. Долна Диканя. Без добавка на  ензими и подобрители

Описание

За получаването на пълнозърнесто брашно от Ръж се използват всички части на зърното. Всеки вид зърно може да се смели на пълнозърнесто брашно предимно на каменна мелница, като по този начин не се губят ценните микронутриенти.
Ръжта е една от най-здравословните зърнени култури в света! Някои от най-впечатляващите ползите за здравето на ръженото брашно са способността му да ви помогне с борбата срещу диабет, сърдечно-съдовите заболявания, напълняването, рака, възпалителните процеси и високото кръвно налягане.
В ръженото брашно се  съдържа повечето от най-известните полезни съединения, витамини от групата В, витамини С, А, е, РР, Н, флуор, манган, йод, сяра, калций, магнезий, цинк, желязо, калий и изобилие от аминокиселини и минерални соли.
Ръженото брашно има много по-нисък гликемичен индекс от пшеничното, което го прави подходящо за хора с високи нива на кръвна захар.
Ръженият хляб е с много високо съдържание на минерали и витамини от група В, което означава, че тялото ти  ще получи, така важните за работата на всички органи и системи хранителни вещества. Ръжта съдържа също голямо количество свободни захари, които имат функцията на пробиотици и са изключително полезни за чревната микрофлора.

Употреба: Пълнозърнесто брашно от Ръж може да се използва във всички видове тестени изделия като хляб, сладкиши, бисквити, палачинки и други.

Хранителна стойност за 100 g:

Енергийна стойност (kJ/kcal)1582/377
Мазнини (g)1. 7
– от които наситени мастни киселини (g)0.3
Въглехидрати (g)78
– от които захари (g)0.3
Белтъци (g)11.5

Произход: България

Допълнителна информация

Тегло1 kg
Характеристика

Маркa

Тема

,

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна