Виж менюто

Необходими продукти за блата

1 чаша фурми
1 чаша бадеми
1 ч.л. ванилия
1 чаена лъжичка канела
2 чаени лъжички кокосово масло

За тиквения пласт

2 чаши кашу, накиснати за една нощ
1 чаша пюре от тиква (стъпка 2)
½ чаша кленов сироп
1 чаена лъжичка канела на прах
½ ч.л. смляно индийско орехче
¼ ч.л. джинджифил
¼ ч.л. бахар
1 ч.л. ванилия
2 супени лъжици кокосово масло

Начин на приготвяне на Веган тиквен чийзкейк

Първо приготвяме основния блат като блендираме заедно бадемите, кокосовото масло, ванилията и канелата. Сместа се получава ронлива, затова с обратната страна на лъжица натискайте и я разпределете равномерно на дъното на форма за сладкиш. Поставете във фризера, докато приготвяте средния слой.

За да направите тиквеното пюре, използвайте 1/4 от една малка тиква, нарежете на кубчета и пригответе на пара, докато омекне. След като е достатъчно мека пасирайте до хомогенна смес, поставете в купа и оставете да се охлади.

За да направите слой „чийзкейк“ блендирайте кашуто, кленовия сироп, канела, индийско орехче, джинджифил, бахар, карамфил и кокосово масло до получаване на гладка смес.

Разделете сместа в две части. Оставете половината от сместа в блендера, а другата половина разпределете върху приготвения блат и върнете във фризера за около половин час.

Към другата половина от сместа в блендера добавете тиквеното пюре и получената смес разпределете като най-горен слой на кейка.

За да е в най-добрата си форма, извадете сладкиша от фризера 1ч. преди сервиране на стайна температура.

Добър апетит!

Източник: Food matters

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна