Изберете страница
Продължаваме с вкусните предложения на блогърите от нашия зелен отбор!

Сега е време за рецептата на една цветна дама с буен балкански нрав, романтична душа и богато кулинарно въображение – Вили от Vili’s time. Тя набързо завъртя прекрасна пица от лимец с гъбки и краставички, а ние без да се бавим повече ще я споделим с теб!

Продукти за тестото:
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец /чашата е с вместимост 200 мл./
1 яйце
5 -6 с.л. кисело мляко
1 к.л. сода
1 ч.л. ябълков оцет
1 с.л. зехтин
сол
3 с.л. био сусам
чесън на прах
сух риган

Продукти за гарниране:
био доматен сос за пица
2 бр. пресни печурки
2-3 бр. био кисели краставички
1 бр. прясна червена чушка
био веган кашкавал
веган пармезан

Начин на приготвяне:
В по-голяма купа направи тестото, като започнешс разбиването на яйцето, добавиш към него киселото мляко и разтворената в него сода за хляб, а след това – ябълковия оцет и зехтина. Накрая смеси течните със сухите съставки. Разпредели в 33-сантиметрова тава за пица, покрита с хартия за печена с няколко капки зехтин.

След това намажи блата с доматения сос, а отгоре нареди предварително нарязаните на тънко кисели краставички и гъбки. За разкош поръси щедро с настърган кашкавал и пармезан. Печи за 15-17 минути на 180 градуса в режим “вентилатор”.

 

Благодарим ти за цветната пица, Вили! 🙂

 

Количката е празна