Виж менюто

Правилно виждаш – тестени изкушения БЕЗ ГЛУТЕН! И ние в ЗЕЛЕН сме експериментирали с подобни предизвикателства, но признаваме, че не ни се е получавало толкова добре, колкото на Светлана. А коя е тя? Една от кулинарните блогърки, които се включиха в проекта “Вкусно и полезно”, за да ни покажат своя прочит на здравословната кухня. Светлана поддържа блога Кулинарни фантазии, където развива хобито си в представяне на разнообразни рецепти, вдъхновени от готварските книги на майка й и баба й.

 

А ето и рецептата:

Продукти
2  яйца от кокошките на баба (могат да бъдат заменени с 1-2 банана)
100 гр.  брашно от киноа
100 гр.  брашно от елда
50 гр. кокосово брашно
120-150 гр. био кокосова захар
1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
150 мл. кокосово мляко
100 мл. слънчогледово олио
ванилия (по желание)

Начин на приготвяне
Разбий яйцата със захарта и добави олиото, ванилията и кокосовото мляко (за да измериш точното количество от него предварително го разбъркай). Разбий отново. Смеси всички видове брашно с бакпулвера, добави сухата смес към течната и разбъркай. Сместа става толкова гъста, че едва пада от лъжицата. Затова може да добавиш още около 2 с.л. от кокосовото мляко.
Разпредели във форми за мъфини, като ги напълниш до 2/3 от обема им.
Печи за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

 

Благодарим ти за мъфинчетата, Светлана! 🙂

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна