Суха Безглутенова Смес за Кето Кокосови Мекици,180g, Грам за Килограм
Състав: 60% кокосово брашно, индийски живовляк, безглутенов бакпулвер, морска сол.
Начин на приготвяне: Изсипете съдържанието на пакетчето. Разбъркайте добре.
Последователно добавете 10 мл оцет, 50 мл мазнина по избор, разбъркайте добре и добавете 100 гр кисело мляко (2 с.л.). Разбъркайте добре.
Добавете едно предварително разбито яйце и след него 280 мл вода на стайна температура. С намокрени ръце размесете тестото и оставете за 15 мин. Оформете като руло и нарежете на равни части с дебелина 1.5 см. Загрейте мазнина в тигана и поставете отрязаните парчета.
Можете да ги изпечете на хартия във фурна или еър фраер (air fryer). Ако използвате фурна за печене на мекиците е нужно да се пекат на 180градуса, на вентилатор за 25 - 30 Мин според силата на фурната.
Гарнирайте по желание със сладко, тахан или сирене.
Съхранение: на сухо, проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина.