Безглутенова кесадия

Я да видим сега… Обичате ли кесадия??? ? Много от вас ме питаха за безглутенова кесадия. Някой от вас са я яли при мен, други са се облизвали. Затова днес ще ви споделя как да си я правите. Няма по-хубаво за мен от това, да си намирам всичко, което желая и ми трябва от едно място, бързо, лесно и за капак и на страхотна цена!

Необходими продукти за Безглутенова кесадия
ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ
  • 120 г нахутено брашно
  • 60 г тапиока
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. бакпулвер ( без глутен)
  • подправки по ваш вкус ( в моя случай чесън, пушен пипер, черен и червен, лук на прах, пресни или сушени магданоз и копър.)
    – ако искате да са жълтички сложете си куркума
    – за да са розови, червено цвекло на прах
    – ако искате да са зелени, може синя или зелена спирулина или да разбиете пресен спанак в блендер заедно със сместа
  • 1 с.л. зехтин
  • 180-240 мл вода
     
    primer


Начин на приготвяне на Безглутенова кесадия
Смесете всички съставки в блендер и блендирайте. Сместа веднъж направена, трябва да се използва веднага!!!

В нагорещен тиган леко намажете с кокосово масло и направете палачинките.

КЕСАДИЯ

Взимаме си една от готовите палачинки

Поръсваме половината от нея с настърган кашкавал

Добавяме си подправки (сол, пипер, риган, чубрица, чили)

Добавяме зеленчуци по желание( в моя случай, червена чушка, спанак, чери доматчета. Може и царевица и каквото още обичате)

Поръсваме още кашкавал

Прегъваме палачинката на две и я печем на грил преса. Ако нямате, може да използвате две палачинки с плънката между тях и да ги запечете на тиган.

Печем докато се разтопи кашкавала и хапваме като изстинал ?

Да ви е сладко!?

Рецептата за Безглутенова кесадия направи за нас Валентина Нейчева.

Вали е всеотдайна майка на две момчета, любител фотограф и смел експериментатор във веганската кухня. Завършила е технология на храната и международен туризъм и отношения. Запалена по благотворителността и помага с каквото и както може. Валентина е отдадена на много на идеи и каузи. Има удоволствието близо 10 години да обикаля света със съпруга си и двете си деца, родени във Виена и в Малта. Това и дава свободата да опознава нови традиции и да опитва всякакви рецепти.

Други РЕЦЕПТИ БЕЗ ГЛУТЕН

БЕЗГЛУТЕНОВИ МЪФИНИ

Правилно виждаш – тестени изкушения БЕЗ ГЛУТЕН! И ние в ЗЕЛЕН сме експериментирали с подобни предизв...