Лесен Чиa Пудинг със Синя Спирулина

Днес ще приготвим Лесен Чия Пудинг със Синя Спирулина, която е естествено син пигмент протеин и се извлича от водораслото Spirulina platensis. Синята спирулина има мек и неутрален вкус и мирис в сравнение със зелената спирулина. Богата е на антиоксиданти и съдържа висок процент протеини. Известна е с положителното си въздействие върху храносмилателната система на човека.
primer

Чията не случайно е една от основните съставки в приготвянето на днешния пудинг. Знаеш ли, че семената от чиа са предпочитана храна още от далечните времена на маите и ацтеките, заради енергията, която дават на организма и ценните си хранителни качества?

Те са източник на Омега-3, белтъци, антиоксиданти, растителен протеин в комбинация с мастни киселини и не малко количество фибри. При контакт с течности чията се превръща естествено в консистенция на желе, което я прави предпочитана съставка за приготвяне на пудинг десерти и кремчета. Достатъчно е да бъдат накиснати в течността за известен период от време.

Ето защо днес заложихме именно на тази супер храна за нашия десерт. Нека заедно да пристъпим към приготвянето на пудинга:

Необходими продукти за чиа пудинг със синя спирулина:
  • 250 мл оризово мляко
  • 1 с.л. кокосов сироп
  • 1/8 ч.л. синя спирулина
  • щипка сол
  • 40 г чиа
  • гарнитура по избор – сушени бели черници, пукана киноа, овесени ядки , сусам, счукани ядки, какаови счукани зърна, всякакви пресни/сушени плодове, нарязани на ситно и др.
primer

Надяваме се, че рецептата ви е харесала и вярваме, че крайния резултат се доближава максимално до нашия.

Още вкусни рецепти за сладкиши можете да намерите в нашата секция “Десерти” в блога ни.

Прекрасната и лесна рецепта за чия пудинг със синя спирулина е дело на шеф Николета Колева, специално за блога на zelen.bg. Тя е професионален готвач инструктор и вече над 6 години води кулинарни класове и събития в направление веган кухня и десерти. Опита си придобива в майсторски класове на различни места по целия свят като започнем с Букурещ, Лондон, Барселона и стигнем до Бали.

Повече за шеф Николета Колева и за курсовете за готвене, които организира, можете да намерите в социалните й канали - от нейната Instagram страница, също така във Facebook страницата й в нейния професионален сайт: http://tastybynature.eu/.

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ