Меню
Меню
Чийзкейк с ягодов конфитюр

01.09.2021 23:31:38

Чийзкейк с ягодов конфитюр

Вкусните предложения на Жана от Mish-Mash продължават да ни изкушават! Основен акцент в нейния десерт е сладкото от ягоди. Сигурни сме, че и ти имаш такова вкъщи, а ако не ти се намира вземи си от тук. Виж как да си приготвиш този привлекателен чийзкейк от снимката.

Необходими продукти:
За блата
2 пакета чаени бисквити
100 гр. краве масло
За крема
3 яйца
400 гр. крема сирене
1 лимон
5 с.л. захар
конфитюр от ягоди

Начин на приготвяне:
Смели бисквитите, смеси ги в разтопеното краве масло и разбъркай добре. Покрий със сместа дъното и стените на форма с отделящо се дъно. Постави съда в хладилник, за да стегне блата.
През това време приготви крема, като разбиеш крема сиренето, добавиш захарта, ситно настърганата лимонена кора и сока на лимона. Добави и яйцата едно по едно разбърквайки.

Изсипи крема върху стегнатия блат и постави в предварително загрята на 160 градуса фурна. Печи в продължение на 60 минути. След изпичане не вади веднага чийзкейка от фурната, а го остави за час при затворена фурна и още час при леко отворена. Едва след това извади десерта и го остави в хладилник до пълното му охлаждане. След няколко часа можеш да го извадиш от формата и да го намажеш с конфитюр.

Имай предвид, че чийзкейкът е плътен по краищата, а в центъра е като желе.

Ние, разбира се, пробвахме рецептата веднага щом я получихме от Жана, като добавихме и собствен почерк – нещо карамелено и хрупкаво, за да обогатим нежната текстура. Начупихме bett’r сусамка, като оставихме и по-едри парченца и я забъркахме в сместа за блата. Стана още по-прекрасен чийзкейк и ти препоръчваме да опиташ в този леко раздвижен вариант.

Благодарим ти за тази поредна вкусотия, Жана! 🙂

 

 

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Десерти

Десерти

Чийзкейк с ягодов конфитюр

Чийзкейк с ягодов конфитюр

Вкусните предложения на Жана от Mish-Mash продължават да ни изкушават! Основен акцент в нейния десерт е сладкото от ягоди. Сигурни сме, че и ти имаш такова вкъщи, а ако не ти се намира вземи Вкусните предложения на Жана от Mish-Mash продължават да ни изкушават! Основен акцент в нейния десерт е сладкото от ягоди. Сигурни сме, че и ти имаш такова вкъщи, а ако не ти се намира вземи 2021-11-02T15:25:49+02:00 Чийзкейк с ягодов конфитюр

<div id="et-boc" class="et-boc"> <div class="et-l et-l--post"> <div class="et_builder_inner_content et_pb_gutters3"> <div class="et_pb_section et_pb_section_0 et_section_regular"> <div class="et_pb_row et_pb_row_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_0 et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div class="et_pb_text_inner"> <p>Вкусните предложения на Жана от <span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="http://www.mish-mash.recipes/">Mish-Mash</a></span> продължават да ни изкушават! Основен акцент в нейния десерт е сладкото от ягоди. Сигурни сме, че и ти имаш такова вкъщи, а ако не ти се намира вземи си от <span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/green-bio-tropic/bio-konfitjur-ot&hellip;-bio-tropic-250g/?utm_source=blog-statya-cheescake&amp;utm_medium=blog-statya-cheescake&amp;utm_campaign=blog-statya-cheescake">тук</a></span>. Виж как да си приготвиш този привлекателен чийзкейк от снимката.</p> <p><span style="color: #008000;"><b>Необходими продукти:<br /> </b></span><strong><em>За блата</em></strong><br /> 2 пакета чаени бисквити<br /> 100 гр. краве масло<br /> <strong><em>За крема</em></strong><br /> 3 яйца<br /> 400 гр. крема сирене<br /> 1 лимон<br /> 5 с.л. захар<br /> <span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/green-bio-tropic/bio-konfitjur-ot&hellip;-bio-tropic-250g/?utm_source=blog-statya-cheescake&amp;utm_medium=blog-statya-cheescake&amp;utm_campaign=blog-statya-cheescake" target="_blank" rel="noopener">конфитюр от ягоди</a></span></p> <p><span style="color: #008000;"><b>Начин на приготвяне:</b></span><br /> Смели бисквитите, смеси ги в разтопеното краве масло и разбъркай добре.&nbsp;Покрий със сместа дъното и стените на форма с отделящо се дъно. Постави съда в хладилник, за да стегне блата.<br /> През това време приготви крема, като разбиеш крема сиренето, добавиш захарта, ситно настърганата лимонена кора и сока на лимона.&nbsp;Добави и яйцата едно по едно разбърквайки.</p> <p>Изсипи крема върху стегнатия блат и постави в предварително загрята на 160 градуса фурна. Печи в продължение на 60 минути. След изпичане не вади веднага чийзкейка от фурната, а го остави за час при затворена фурна и още час при леко отворена. Едва след това извади десерта и го остави в хладилник до пълното му охлаждане. След няколко часа можеш да го извадиш от формата и да го намажеш с конфитюр.</p> <p><em>Имай предвид, че чийзкейкът е плътен по краищата, а в центъра е като желе.</em></p> <p><span style="color: #000000;">Ние, разбира се, пробвахме рецептата веднага щом я получихме от Жана, като добавихме и собствен почерк &ndash; нещо карамелено и хрупкаво, за да обогатим нежната текстура. Начупихме<span style="color: #99cc00;"> <a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/bettr/bio-susamka-bettr-30-g/?utm_source=blog-statya-cheescake&amp;utm_medium=blog-statya-cheescake&amp;utm_campaign=blog-statya-cheescake">bett&rsquo;r сусамка</a></span>, като оставихме и по-едри парченца и я забъркахме в сместа за блата. Стана още по-прекрасен чийзкейк и ти препоръчваме да опиташ в този леко раздвижен вариант.</span></p> <h5><span style="color: #008000;"><strong>Благодарим ти за тази поредна вкусотия, Жана! 🙂</strong></span></h5> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <div class="separator"></div> <p>&nbsp;</p> <div class="separator"></div> </div> </div> <!-- .et_pb_text --></div> <!-- .et_pb_column --></div> <!-- .et_pb_row --></div> <!-- .et_pb_section --></div> <!-- .et_builder_inner_content --></div> <!-- .et-l --></div> <!-- #et-boc -->

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки