Вкусните предложения на Жана от Mish-Mash продължават да ни изкушават! Основен акцент в нейния десерт е сладкото от ягоди. Сигурни сме, че и ти имаш такова вкъщи, а ако не ти се намира вземи си от тук. Виж как да си приготвиш този привлекателен чийзкейк от снимката.
Необходими продукти:
За блата
2 пакета чаени бисквити
100 гр. краве масло
За крема
3 яйца
400 гр. крема сирене
1 лимон
5 с.л. захар
конфитюр от ягоди
Начин на приготвяне:
Смели бисквитите, смеси ги в разтопеното краве масло и разбъркай добре. Покрий със сместа дъното и стените на форма с отделящо се дъно. Постави съда в хладилник, за да стегне блата.
През това време приготви крема, като разбиеш крема сиренето, добавиш захарта, ситно настърганата лимонена кора и сока на лимона. Добави и яйцата едно по едно разбърквайки.
Изсипи крема върху стегнатия блат и постави в предварително загрята на 160 градуса фурна. Печи в продължение на 60 минути. След изпичане не вади веднага чийзкейка от фурната, а го остави за час при затворена фурна и още час при леко отворена. Едва след това извади десерта и го остави в хладилник до пълното му охлаждане. След няколко часа можеш да го извадиш от формата и да го намажеш с конфитюр.
Имай предвид, че чийзкейкът е плътен по краищата, а в центъра е като желе.
Ние, разбира се, пробвахме рецептата веднага щом я получихме от Жана, като добавихме и собствен почерк – нещо карамелено и хрупкаво, за да обогатим нежната текстура. Начупихме bett’r сусамка, като оставихме и по-едри парченца и я забъркахме в сместа за блата. Стана още по-прекрасен чийзкейк и ти препоръчваме да опиташ в този леко раздвижен вариант.
Благодарим ти за тази поредна вкусотия, Жана! 🙂
Тази статия все още няма коментари