Меню
Меню
Големият житен режим на Петър Дънов /8.02- 18.02/ да пречистим духа и тялото

01.09.2021 23:31:11

Големият житен режим на Петър Дънов /8.02- 18.02/ да пречистим духа и тялото

“Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да проследите неговата история, щяхте да разберете напълно историята на човешката душа. Както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото става и с човешката душа.“

 
Учителят Петър Дънов
 
Провеждане на житния режим
 
Не остава много време до Големия житен режим през февруари тази година. Стотици последователи на режима започват своята подготовка. Нека разгледаме отблизо философията и идеята на един от най-популярните методи за пречистване на духа и тялото, завещан от Учителя Петър Дънов.
 
История на житния режим
 
Сведенията показват, че режимът е бил завещан на Бялото братство преди 80 години. Автентична статия за провеждането на режима е била публикувана за първи път в брой 1/1995г. на в-к “Братски живот“. През изминалите години често се спекулира по този въпрос, съществуват много трактовки, които с времето се превръщат в разновидности на провеждането му. Публикувани са записки от беседи с готвачката на Учителя сестра Йорданка Жекова, която единствена е била запозната с режима и го е провеждала заедно с Петър Дънов. Години след смъртта му тя споделя подробности.
 
Идея на житния режим
 
През зимата, когато в менюто ни не присъстват достатъчно пресни плодове и зеленчуци, в организма се натрупват утайки, токсини и отрови, от които трябва да се прочистим, за да можем да се възползваме пълноценно от пролетните „възрастващи“ слънчеви енергии.
Големият житен режим започва винаги през м. февруари (никога през друг месец) 1-3 дни след пълнолуние. Тъй като то всяка година се пада на различни дати, началото на режима не е винаги на една и съща дата, а понякога, когато пълнолунието е в края на месеца, режимът може да продължи и през м. март. Като се отчита дневната цикличност през седмицата, най-благоприятно (но не задължително) е режимът да започне в сряда, за да се отпости на десетия ден в петък. Задължително е отпостването да стане все още на разсип на луната, т. е. преди датата на новолунието.
 
Хранене по време на житния режим
 
Според учителя Петър Дънов, с появата на житото, е започнала и еволюцията. Житото е богато на витамини В1, В2, Е, РР, натрий, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, както и на фибри и антиоксиданти. За режима се използват цели зърна пълнозърнесто жито. Житното зрънце се състои от обвивка, ендосперм и житен зародиш. Смята се, че ако житото е подложено на термична обработка или е смляно, то губи част от жизнената си енергия, своята „прана”.
 
Житният режим продължава 10 дни. За провеждането му, на ден са ни необходими:
– 100 г жито / лимец
– 3 ябълки
– 9 ореха
– Мед
– Лимон
  • Био Орехи, Био Класа, 200 g

    9.29 лв. Купи Купи
  • Био Лимец, Био Класа, 250 g

    3.09 лв.

  • Био Пшеница, Био Класа, 500 g

    2.99 лв. Купи Купи

Био Спелта, Био Класа, 500g - 3.69лв. Купи

 Био Мед Билков, Био Класа, 500g - 16.19лв. Купи

Био Ябълки, 500г, Моравско село - 3.55лв. Купи

100 грама жито се измиват много добре от вечерта, слагат се в добре запазващ топлината термос или керамичен съд. Залива се с вряла вода почти догоре и термосът се затваря добре, за да може житото да няма достъп до въздуха.  На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно, половин – един час преди закуска, като се добавя мед и лимон на вкус. Водата не се пие, а се „дъвче”, защото това е много питателна течност. Тази вода може да се приема като лечебно средство за успокоение на нервната система, в рамките на 40 дни. Житото може и да е леко подварено за една минута. То трябва да е омекнало, дори леко разпукнато, но не преварено. Разделя се на три части, яде се бавно и се дъвче по 99 пъти. На първия ден сутринта се казва един път: „Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни”.

С меда не бива да прекаляваме – максимум 2-3 лъжици на ден. Това е важно, защото той рязко повишава кръвната захар, след което следва рязък спад. Това води до разтреперване, чувство за силен глад, топли вълни. След което взимаме още лъжици мед и така се получава затворен кръг. Ако това не ви притеснява може да ядете колкото си искате мед по време на режима, все пак той е силно лековита храна.

При някои хора се наблюдава криза към средата на житния режим. Тази криза се изразява в колебания, безсилие, изкушения и ако тогава не се откажете, то след това става по-лесно и приятно. Не е добре да се прави, когато ще извършваме силен физически труд – все пак това е един вид гладуване. Добре е да си почиваме, да прекарваме повече време на слънце и на чист въздух, да не се натоварваме с лоши мисли и проблеми.

На 10-тия ден от режима следва т.нар отпостване / захранване с ангелска супа. Тя се приготвя като във вода се сваряват 1-2 цели картофа и след това се овкуси с черен пипер, магданоз и лимонов сок (солта не е препоръчителна, тъй като след прочистването тялото ще реагира много силно). Към ангелската супа в последствие може да се добавя цял морков или цяла глава лук. Супата се консумира 2 дни, след което постепенно се включват различни пресни плодове и зеленчуци, а след десетина дни да се включат и храни от животински произход. Най-важното правило – не преяждайте!

 

ВАЖНО!

 

Преди да започнем режима е добре да очистим червата си от съдържанието им чрез чай с разхлабващо дейстиве, клизма, английска сол или друг метод. Ако не го направим обикновено се наблюдава разхлабване на втория-третия ден.

Периодът в началото на февруари може да бъде изтощителен за спазване на диети, тъй като имунната защита на организма е отслабена, затова преди да започнете режима, уверете се, че сте здрави и укрепнали. Ако имате съмнения, консултирайте се със специалист.

Тъй като пшеницата, която консумираме днес в по-голямата си част е ГМО, препоръчително е използването само на био пшеница  или сортове, които не са подлагани на генна модификация като лимец, спелта и камут .

Режимът не е подходящ за хора с цьолиакия (непоносимост към глутен).

Водата, която използваме по време за накисване на пшеницата и за пиене е от изключителна важност. Препоръчва се преварена вода и нека тя да бъде трапезна. Избягвайте да използвате вода от чешмата.

През десетте дни на режима трябва да бъдем много слънчеви и позитивни, да не допускаме лоши мисли да се прокрадват в съзнанието ни. Пречистването на физическо и духовно ниво в началото на годината е един чудесен начин да се настроите на подходяща вълна и да посрещнете годината в отлично благоразположение на духа и тялото.

 

Бъдете здрави!

 

Коментари

Габриела
Габриела 21.02.2022 Прекрасно! Благодаря!
Пламен
Пламен 10.02.2022 Големи глупости. Спрете да обърквате хората.

Остави коментар

Полезно

Полезно

Големият житен режим на Петър Дънов /8.02- 18.02/ да пречистим духа и тялото

Големият житен режим на Петър Дънов /08.02- 18.02/ да пречистим духа и тялото

“Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да проследите неговата история, щ “Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да проследите неговата история, щ 2023-01-23T12:38:47+02:00 Големият житен режим на Петър Дънов /8.02- 18.02/ да пречистим духа и тялото

<div id="et-boc" class="et-boc"> <div class="et-l et-l--post"> <div class="et_builder_inner_content et_pb_gutters2"> <div class="et_pb_section et_pb_section_0 et_section_regular"> <div class="et_pb_row et_pb_row_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_0 et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div> <p><em>&ldquo;Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да проследите неговата история, щяхте да разберете напълно историята на човешката душа. Както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото става и с човешката душа.&ldquo;</em></p> </div> <div>&nbsp;</div> <div>Учителят Петър Дънов</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>Провеждане на житния режим</strong></div> <div>&nbsp;</div> <div>Не остава много време до Големия житен режим през февруари тази година. Стотици последователи на режима започват своята подготовка. Нека разгледаме отблизо философията и идеята на един от най-популярните методи за пречистване на духа и тялото, завещан от Учителя Петър Дънов.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>История на житния режим</strong></div> <div>&nbsp;</div> <div>Сведенията показват, че режимът е бил завещан на Бялото братство преди 80 години. Автентична статия за провеждането на режима е била публикувана за първи път в брой 1/1995г. на в-к &ldquo;Братски живот&ldquo;. През изминалите години често се спекулира по този въпрос, съществуват много трактовки, които с времето се превръщат в разновидности на провеждането му. Публикувани са записки от беседи с готвачката на Учителя сестра Йорданка Жекова, която единствена е била запозната с режима и го е провеждала заедно с Петър Дънов. Години след смъртта му тя споделя подробности.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>Идея на житния режим</strong></div> <div>&nbsp;</div> <div>През зимата, когато в менюто ни не присъстват достатъчно пресни плодове и зеленчуци, в организма се натрупват утайки, токсини и отрови, от които трябва да се прочистим, за да можем да се възползваме пълноценно от пролетните &bdquo;възрастващи&ldquo; слънчеви енергии.</div> <div>Големият житен режим започва винаги през м. февруари (никога през друг месец) 1-3 дни след пълнолуние. Тъй като то всяка година се пада на различни дати, началото на режима не е винаги на една и съща дата, а понякога, когато пълнолунието е в края на месеца, режимът може да продължи и през м. март. Като се отчита дневната цикличност през седмицата, най-благоприятно (но не задължително) е режимът да започне в сряда, за да се отпости на десетия ден в петък. Задължително е отпостването да стане все още на разсип на луната, т. е. преди датата на новолунието.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>Хранене по време на житния режим</strong></div> <div>&nbsp;</div> <div>Според учителя Петър Дънов, с появата на житото, е започнала и еволюцията. Житото е богато на витамини В1, В2, Е, РР, натрий, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, както и на фибри и антиоксиданти. За режима се използват цели зърна пълнозърнесто жито. Житното зрънце се състои от обвивка, ендосперм и житен зародиш. Смята се, че ако житото е подложено на термична обработка или е смляно, то губи част от жизнената си енергия, своята &bdquo;прана&rdquo;.</div> <div>&nbsp;</div> <div>Житният режим продължава 10 дни. За провеждането му, на ден са ни необходими:</div> <div>&ndash; 100 г жито / лимец</div> <div>&ndash; 3 ябълки</div> <div>&ndash; 9 ореха</div> <div>&ndash; Мед</div> <div>&ndash; Лимон</div> <div> <ul class="products columns-3"> <li class="product type-product post-2065 status-publish first instock product_cat-bio-klasa product_cat-bio-hrani product_cat-yadki-susheni-plodove product_tag-8-mi-mart product_tag-bio-klasa product_tag-bonboni product_tag-dni-na-yadkite product_tag-variety-snacking product_tag-jiten-rejim product_tag-marka-na-meseca-bk product_tag-fruits-nuts has-post-thumbnail purchasable product-type-simple"><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/yadki-susheni-plodove/bio-orehi-bio-klasa-200g/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="gtm4wp_productdata" style="display: none; visibility: hidden;" data-gtm4wp_product_id="2065" data-gtm4wp_product_name="Био Орехи, Био Класа, 200 g" data-gtm4wp_product_price="8.49" data-gtm4wp_product_cat="Ядки и сушени плодове" data-gtm4wp_product_url="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/yadki-susheni-plodove/bio-orehi-bio-klasa-200g/" data-gtm4wp_product_listposition="1" data-gtm4wp_productlist_name="General Product List" data-gtm4wp_product_stocklevel="267" data-gtm4wp_product_brand="Био Класа"></span><span class="et_shop_image"><img width="400" height="400" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_oreh_200g_mu_600x600-min-400x400__7d155443e05ba4abf9a33e078342766c__.jpeg?1630527694" class="attachment-woocommerce_thumbnail size-woocommerce_thumbnail" alt="" loading="lazy" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_oreh_200g_mu_600x600-min-400x400__7d155443e05ba4abf9a33e078342766c__.jpeg?1630527694 400w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_oreh_200g_mu_600x600-min-221x221__7a545887e51dc6ef3ebc14e56f596fd4__.jpeg?1630527695 221w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_oreh_200g_mu_600x600-min-300x300__198983db728b4726cd0beb442dff687e__.jpeg?1630527695 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_oreh_200g_mu_600x600-min-510x510__7828627c5fcbf7eb1e5a4b83872919ef__.jpeg?1630527695 510w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_oreh_200g_mu_600x600-min-100x100__368ab337978ee4b7066acb12d8f23291__.jpeg?1630527696 100w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_oreh_200g_mu_600x600-min__65eed50f4484c6525eeb95ba049aece7__.jpeg?1630527696 600w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /><span class="et_overlay"></span></span></a> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Орехи, Био Класа, 200 g</h2> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/yadki-susheni-plodove/bio-orehi-bio-klasa-200g/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="price"><span class="woocommerce-Price-amount amount"><bdi>9.29&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">лв.</span></bdi></span></span></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=2065" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="2065" data-product_sku="287" aria-label="Добавете &ldquo;Био Орехи, Био Класа, 200 g&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/yadki-susheni-plodove/bio-orehi-bio-klasa-200g/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="2065" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=2065" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="2065" data-product_sku="287" aria-label="Добавете &ldquo;Био Орехи, Био Класа, 200 g&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/yadki-susheni-plodove/bio-orehi-bio-klasa-200g/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="2065" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /> </a></li> <li class="product type-product post-1994 status-publish instock product_cat-bio-klasa product_cat-bio-hrani product_cat-green-friday product_cat-zarneni-semena-bobovi product_cat-semena-zarneni product_tag-bio-klasa product_tag-jiten-rejim product_tag-marka-na-meseca-bk has-post-thumbnail purchasable product-type-variable"><a href="https://zelen.bg/product/bio-limec-250g-bio-klasa" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="gtm4wp_productdata" style="display: none; visibility: hidden;" data-gtm4wp_product_id="1994" data-gtm4wp_product_name="Био Лимец, Био Класа, 250/500 g" data-gtm4wp_product_price="2.19" data-gtm4wp_product_cat="Семена и зърнени" data-gtm4wp_product_url="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/zarneni-semena-bobovi/semena-zarneni/bio-limec-bio-klasa-500g/" data-gtm4wp_product_listposition="2" data-gtm4wp_productlist_name="General Product List" data-gtm4wp_product_stocklevel="763" data-gtm4wp_product_brand="Био Класа"></span><span class="et_shop_image"><img width="400" height="400" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_einkorn_500g_mu_600x600-min-400x400__d3a71de10e6dcdae40f3e39d65cb57b1__.jpeg?1630528276" class="attachment-woocommerce_thumbnail size-woocommerce_thumbnail" alt="" loading="lazy" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_einkorn_500g_mu_600x600-min-400x400__d3a71de10e6dcdae40f3e39d65cb57b1__.jpeg?1630528276 400w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_einkorn_500g_mu_600x600-min-221x221__469c220eff0d2a6fb71637c11c76fa71__.jpeg?1630528276 221w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_einkorn_500g_mu_600x600-min-300x300__25355a1d8ac0d7dc2816fd9766b5efdb__.jpeg?1630528276 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_einkorn_500g_mu_600x600-min-510x510__95f9935b70518131ac81dfb55ee7b5e2__.jpeg?1630528277 510w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_einkorn_500g_mu_600x600-min-100x100__2e57746c259078137ed13535a0353914__.jpeg?1630528277 100w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bk_einkorn_500g_mu_600x600-min__e095ddcb0d755a27510f765a5af78d3e__.jpeg?1630528277 600w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /><span class="et_overlay"></span></span></a> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Лимец, Био Класа, 250 g</h2> <a href="https://zelen.bg/product/bio-limec-250g-bio-klasa" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link">3.09&nbsp;лв.</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/zarneni-semena-bobovi/semena-zarneni/bio-limec-bio-klasa-500g/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1994" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /> </a></li> <li class="product type-product post-1974 status-publish last instock product_cat-bio-klasa product_cat-bio-hrani product_cat-zarneni-semena-bobovi product_cat-semena-zarneni product_tag-bio-klasa product_tag-jiten-rejim product_tag-marka-na-meseca-bk has-post-thumbnail purchasable product-type-simple"><a href="https://zelen.bg/product/bio-pshenica-bio-klasa-500-g"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bio-psenica-bio-klasa-500-g-image_612758dd7da5d_600x600.jpeg" width="413" height="413" /></a><br /> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Пшеница, Био Класа, 500 g</h2> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/zarneni-semena-bobovi/semena-zarneni/bio-pshenica-bio-klasa-500g/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="price"><span class="woocommerce-Price-amount amount"><bdi>2.99&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">лв.</span></bdi></span></span></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1974" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1974" data-product_sku="322" aria-label="Добавете &ldquo;Био Пшеница, Био Класа, 500 g&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/zarneni-semena-bobovi/semena-zarneni/bio-pshenica-bio-klasa-500g/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1974" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1974" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1974" data-product_sku="322" aria-label="Добавете &ldquo;Био Пшеница, Био Класа, 500 g&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a></li> </ul> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bio-spelta-bio-klasa-500-g-image_612758bdccd35_600x600.jpeg" width="232" height="232" /><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/zarneni-semena-bobovi/semena-zarneni/bio-pshenica-bio-klasa-500g/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"></a>Био Спелта, Био Класа, 500g -&nbsp;<a href="https://zelen.bg/product/bio-spelta-bio-klasa-500-g">3.69лв. Купи</a></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/bio-med-bilkov-500g-bio-klasa-image_611d1a8162ede_600x600.jpeg" width="220" height="220" />&nbsp;<span style="font-size: 12pt;">Био Мед Билков, Био Класа, 500g -&nbsp;<a href="https://zelen.bg/product/bio-med-bilkov-500g-bio-klasa">16.19лв. Купи</a></span></p> </div> <p><span style="font-size: 14pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/abalki-bio-500g-moravsko-selo-image_61f1282725115_600x600.jpeg" width="240" height="240" /><span style="font-size: 12pt;">Био Ябълки, 500г, Моравско село -&nbsp;</span></span><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zelen.bg/product/yabalki-bio-500g-moravsko-selo">3.55лв. Купи</a></span></p> <div> <p>100 грама жито се измиват много добре от вечерта, слагат се в добре запазващ топлината термос или керамичен съд. Залива се с вряла вода почти догоре и термосът се затваря добре, за да може житото да няма достъп до въздуха.&nbsp; На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно, половин &ndash; един час преди закуска, като се добавя мед и лимон на вкус. Водата не се пие, а се &bdquo;дъвче&rdquo;, защото това е много питателна течност. Тази вода може да се приема като лечебно средство за успокоение на нервната система, в рамките на 40 дни. Житото може и да е леко подварено за една минута. То трябва да е омекнало, дори леко разпукнато, но не преварено. Разделя се на три части, яде се бавно и се дъвче по 99 пъти. На първия ден сутринта се казва един път: &bdquo;Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни&rdquo;.</p> </div> <div> <p>С меда не бива да прекаляваме &ndash; максимум 2-3 лъжици на ден. Това е важно, защото той рязко повишава кръвната захар, след което следва рязък спад. Това води до разтреперване, чувство за силен глад, топли вълни. След което взимаме още лъжици мед и така се получава затворен кръг. Ако това не ви притеснява може да ядете колкото си искате мед по време на режима, все пак той е силно лековита храна.</p> </div> <div> <p>При някои хора се наблюдава криза към средата на житния режим. Тази криза се изразява в колебания, безсилие, изкушения и ако тогава не се откажете, то след това става по-лесно и приятно. Не е добре да се прави, когато ще извършваме силен физически труд &ndash; все пак това е един вид гладуване. Добре е да си почиваме, да прекарваме повече време на слънце и на чист въздух, да не се натоварваме с лоши мисли и проблеми.</p> </div> <div> <p>На 10-тия ден от режима следва т.нар отпостване / захранване с ангелска супа. Тя се приготвя като във вода се сваряват 1-2 цели картофа и след това се овкуси с черен пипер, магданоз и лимонов сок (солта не е препоръчителна, тъй като след прочистването тялото ще реагира много силно). Към ангелската супа в последствие може да се добавя цял морков или цяла глава лук. Супата се консумира 2 дни, след което постепенно се включват различни пресни плодове и зеленчуци, а след десетина дни да се включат и храни от животински произход. Най-важното правило &ndash; не преяждайте!</p> </div> <div> <p>&nbsp;</p> </div> <div> <p><strong>ВАЖНО!</strong></p> </div> <div> <p>&nbsp;</p> </div> <div> <p>Преди да започнем режима е добре да очистим червата си от съдържанието им чрез чай с разхлабващо дейстиве, клизма, английска сол или друг метод. Ако не го направим обикновено се наблюдава разхлабване на втория-третия ден.</p> </div> <div> <p>Периодът в началото на февруари може да бъде изтощителен за спазване на диети, тъй като имунната защита на организма е отслабена, затова преди да започнете режима, уверете се, че сте здрави и укрепнали. Ако имате съмнения, консултирайте се със специалист.</p> </div> <div> <p>Тъй като пшеницата, която консумираме днес в по-голямата си част е ГМО, препоръчително е използването само на био пшеница&nbsp; или сортове, които не са подлагани на генна модификация като лимец, спелта и камут .</p> </div> <div> <p>Режимът не е подходящ за хора с цьолиакия (непоносимост към глутен).</p> </div> <div> <p>Водата, която използваме по време за накисване на пшеницата и за пиене е от изключителна важност. Препоръчва се преварена вода и нека тя да бъде трапезна. Избягвайте да използвате вода от чешмата.</p> </div> <div> <p>През десетте дни на режима трябва да бъдем много слънчеви и позитивни, да не допускаме лоши мисли да се прокрадват в съзнанието ни. Пречистването на физическо и духовно ниво в началото на годината е един чудесен начин да се настроите на подходяща вълна и да посрещнете годината в отлично благоразположение на духа и тялото.</p> </div> <div> <p>&nbsp;</p> </div> <div> <p>Бъдете здрави!</p> </div> <div>&nbsp;</div> </div> <!-- .et_pb_text --> <div class="et_pb_module et_pb_image et_pb_image_0"><span class="et_pb_image_wrap "><img loading="lazy" width="880" height="450" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/245293__2d0f1d733cfcb4191ab5aade18334f10__.jpeg?1630528276" alt="" title="" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/245293__2d0f1d733cfcb4191ab5aade18334f10__.jpeg?1630528276 880w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/245293-394x201__c111e5fc424cbb03d4cc1f7872989fe6__.jpeg?1630528278 394w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/245293-300x153__855c95ad92c52ae1a0df20a5dbcc0717__.jpeg?1630528279 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/245293-768x393__cff4b91c8c2793e7fd528a0d91ace428__.jpeg?1630528279 768w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/245293-610x312__8a636601a5958e88d174290b017296c1__.jpeg?1630528279 610w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/245293-510x261__80cab48502881dccfb85c93fcae1e2b8__.jpeg?1630528279 510w" sizes="(max-width: 880px) 100vw, 880px" class="wp-image-23040" /></span></div> <div class="et_pb_button_module_wrapper et_pb_button_0_wrapper et_pb_button_alignment_center et_pb_module "><a class="et_pb_button et_pb_button_0 et_pb_bg_layout_dark" href="https://zelen.bg/product/jiten-rejim/" target="_blank" rel="noopener">Виж подходящи продукти за режима</a></div> </div> <!-- .et_pb_column --></div> <!-- .et_pb_row --></div> <!-- .et_pb_section --></div> <!-- .et_builder_inner_content --></div> <!-- .et-l --></div> <!-- #et-boc --> <p></p> <!-- .entry-content --> <p></p>

Габриела Габриела

2022-02-21T13:07:13+02:00
Прекрасно! Благодаря!

Пламен Пламен

2022-02-10T08:02:29+02:00
Големи глупости. Спрете да обърквате хората.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки