Какаово масло за красив тен?

Освен неустоимо шоколадов, благодарение на ароматното какаово масло, тенът е и изключително лесен за придобиване! О да, ще видиш ефект още след първия ден на плажа!

Но свойствата на маслото от какаови зърна не свършват дотук! Сега ще те преведем през всичките му начини за употреба, за да се убедиш, че е наистина вълшебно.

 

Преди това обаче, подчертаваме, че ще можеш да се насладиш на качествата му, единствено използвайки чист, висококачествен продукт със сертифициран произход.

 

Започваме с храната, защото обичаме да ни е вкусно, пък и наскоро Илиана от зеления ни отбор донесе толкова сполучливи бонбони с какаово масло, че ги ометохме още преди да знаем какво точно съдържат.

Впоследствие разбрахме, че се правят много лесно само от 4 съставки – разтопено какаово масло (80 ml), обезкостени накиснати фурми (10 бр.), орехи (50 g ) и кокосови стърготини (50 g). Всичко се разбива в блендер, разпределя се във формички, охлажда се и готово! Горещо препоръчваме да ги пробваш, заради естествената сладост и наситения шоколадов аромат. 🙂

Та накратко, какаовото масло се използва най-вече в сладкарството, защото има подчертан какаов мирис и изключително си пасва с плодове и ядки. Разбира се, ако си от смелите, можеш да го прибавиш и към други ястия. Подходящо е и за по-продължителна термична обработка.

 

И сега пристъпваме към най-популярното приложение на какаовото масло, а именно в козметиката. Основните проблеми, за решаването на които то може да е верен помощник са следните:

 

  1. Суха и напукана кожа
    Дали става въпрос за суха кожа на цялото тяло, напукани участъци (устни, лакти) или лющене при екземи, какаовото масло спомага за бързо възстановяване на тъканите. То има дълбоко подхранващ ефект и създава лек защитен слой върху кожата, като по този начин я предпазва и удължава благоприятното си въздействие.

 

  1. Обриви и изгаряния
    Какаовото масло подпомага регенерацията на наранената кожа, действа противовъзпалително и антибактериално. За да усетиш облекчение при изгаряне или обрив, мажи мястото няколко пъти на ден с фин слой от маслото.

 

  1. Белези и стрии
    Маслото от какаови зърна стимулира възобновяването на клетките и тъканите. Точно това е причината то да благоприятства изглаждането на белези от рани, акне и дори новопоявили се стрии. За най-добър ефект трябва да бъде нанасяно на влажна кожа.

 

  1. Неравен тен
    Най-известното приложение на това ароматно масло е именно за придобиването на красив и траен загар. То помага за здрав и сияен вид на кожата благодарение на плътността, подхранващите си свойства и образуването на защитен филм с нисък UV фактор, който равномерно пропуска слънчевите лъчи.

 

И малко практични съвети за употреба на какаово масло 🙂

Тъй като консистенцията на продукта е сравнително твърда, за по-лесно използване го затопляй предварително на водна баня. Когато изстине маслото отново ще се втвърди, така че ако желаеш да го държиш в кремообразна форма го смеси с друго базово масло по твой избор (например кокосово или арганово).

 

А ти ще използваш ли какаовото масло за красив тен това лято? Не забравяй, че вече предлагаме и НОВА ПРОМО опаковка на по-изгодна цена!

Други ЗДРАВЕ И КРАСОТА