Коледен Джинджифилов Кекс

Перфектен бърз кекс с коледен дух! Той ще впечатли всички ваши гости, а пък няма да отнеме много от времето ви.

Да започваме:
Необходими продукти за Коледен Джинджифилов Кекс:
  • 200 гр. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сода
  • 1 ч.л. какао
  • ⅓ ч.ч. захар или еритритол
  • 250 мл соево мляко (1 ч.ч.)
  • 70 гр. Олио (¼ ч.ч. + 1 с.л.)
  • 1 ч.л. канела
  • ½ ч.л. индийско орехче; джинджифил
  • ¼ ч.л. карамфил смлян
  • Кора от 1 портокал
  • 1 консерва охладена Кокосова сметана
  • ⅓ ч.ч. пудра захар
primer

Начин на приготвяне на Коледен Джинджифилов Кекс:
Стъпка 1: В голяма купа пресейте брашното заедно с бакпулвер, какао и сода. Добавете подправките, захарта и кората от портокала. Разбъркайте добре.

Стъпка 2: Добавете соевото мляко и олио. Разбъркайте добре до еднородна маса.

Стъпка 3: Загрейте фурната до 180С.

Стъпка 4: Печете около 25-35 минути.

Стъпка 5: Леко разбийте охладената сметана с пудра захар.

Стъпка 6: С шпатула върху изстиналия кекс поставете разбитата сметана и украсете с бисквити.



С пожелание за топли, ароматни и много уютни Коледни празници!

 

* Рецептата за коледен джинджифилов кекс създаде Любов Павлова, позната в социалните мрежи като @bohemianveg.

primer

Рецептата за Коледен Джинджифилов Кекс направи за нас Любов Павлова.

Любов Павлова е Фууд Блогър, който се крие зад името BohemianVeg. Тя споделя рецепти само на растителна основа, като експериминтира с най-различни продукти и техники, опитвайки се да пресъздава дори и най-традиционни ястия от международните кухни. Вкусна, лесна и достъпна веган храна е основата на нейният блог и разбира се, желанието да покаже, че растителната храна не е само полезна, но е и разнообразна!

Други РЕЦЕПТИ ЗА КОЛЕДА