Мариновано Натурално Тофу със Сезонни Зеленчуци

Много често Постите са причината хората да се обърнат към растителното хранене. Не само по време на пости, но и през цялата година, тофу продуктите са страхотна алтернатива за бързо и вкусно ястие. Тофуто представлява ферментирало соево мляко, което няма вкус и придобива вкуса на подправките, с които го приготвяте. Може да се консумира дори и без термична обработка.

Днес сме приготвили много приятна и бърза рецепта за Мариновано Натурално Тофу със Сезонни Зеленчуци. Препоръчваме ви винаги да избирате сезонни такива и да залагате на изчистени и с доказан био произход тофу продукти.
 
primer

Нека започваме приготвянето на днешната постна която е много бърза и се приготвя лесно.

Необходими продукти:
  • 200 гр. натурално тофу (натурално тофу на ToFuTo или натурално тофу на Soyаvit)
  • 50 гр. олио/зехтин
  • 2 с.л. медена горчица
  • 2-3 с.л. мед
  • 3-4 с.л. соев сос
  • 200 гр. броколи/карфиол

    Начин на приготвяне:
    Нарежете тофуто на средно големи кубчета и го сложете настрана.

    След това е необходимо предварително да бланшираме зеленчуците. Както споменахме по-горе, сме заложили на сезонни зеленчуци – карфиол и броколи: раздробете карфиола и броколите на малки розички, поставете ги във вряла и подсолена вода за около 5-6 минути. След като ги извадите, веднага ги потопете в ледена вода, за да спрете процеса на готвене.

    Дойде време да приготвим маринатата за тофуто. Необходима ни е една по-дълбока купичка, където да смесим следните съставки:
     
  • 3-4 с.л. соев сос
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 с.л. медена горчица
  • 2 с.л. мед

    *Медът често е спряган като „противоречива храна“ по време на пости, но всъщност не е грешно да хапвате мед по това време от годината, защото се счита, че дава достатъчно минерали и витамини на организма именно по време на пости. Духовните лица дори използват мед по време на Коледните пости.

    Накиснете тофуто в маринатата за около 20 минути.

    В предварително загрят тиган запечете тофуто от всички страни. Обръщайте го внимателно, за да не го изгорите. Накрая овкусете с малко сол и черен пипер на вкус.

    *Рецептата за Мариновано натурално тофу със сезонни зеленчуци за нас направи Стела Декова, известна в социалните мрежи като @stella.dekova.

    Надяваме се, че сме допринесли за хубавото настроение и домашния уют с това постно ястие. Тази година сме се постарали да Ви изненадаме с полезни веган и постни гозби, които ще разнообразят менюто у дома, и ще направят Коледните пости едно приятно изживяване.

Други РЕЦЕПТИ ЗА КОЛЕДА