Направи домашни сникърси с крем за мазане Bettr

Фен ли си на домашно приготвените десерти? Ако отговорът е да, си на правилното място - блога на ЗЕЛЕН. Предполагаме, че често ти се налага да измисляш по-здравословна алтернатива на вече любимите десерти на цялото семейство, които обаче съдържат голямо количество бяла захар и много други не толкова полезни за организма ни съставки.

В днешната рецепта сме ти приготвили веган домашни сникърси. Десертът ни днес ще мине през фурната за около 10 минути и ще ти отнеме поне още толкова, за да забъркаш вкусния крем и основата. Обичаме бързите, вкусни и здравословни рецепти, затова няма да губим и минутка повече. Нека се захващаме с приготвянето на днешния десерт стъпка по стъпка.

Необходими продукти:
За основата:
  • 150 гр бадемово брашно
  • 50 гр сироп от агаве
  • 10-15 гр кокосово масло

    За крема:
  • 100 гр фъстъчено масло
  • 10 гр кокосова сметана
  • 40 гр агаве сироп
  • шепа едри печени фъстъци
  • 80 гр крем за мазане с кашу и лешници без добавена захар Bettr

    Начин на приготвяне:
    Започваме под ред с основата на нашия десерт. Ще ни трябва една средно дълбока купа, в която да сложим брашното, което има невероятен сладникав и ядков аромат.

Бадемовото брашно Dragon Superfoods НЕ съдържа глутен и се прави от смлени ядки, на които предварително е премахната тъмната обвивката (ципа). След това добавяме 50 грама сироп от агаве Dragon Superfoods, който е абсолютно естествен заместител на бялата рафинирана захар. Има сладък вкус и фин карамелен аромат, което ще придаде страхотен вкус и аромат на нашия десерт.

За да завършим блата остана да добавим и кокосовото масло Dragon Superfoods, което е идеален продукт за кулинарни цели. Кокосовото масло се получава при настъргване и изсушаване на месестата час на кокоса, като след това се пресова при изключително ниска температура. Филтрира се крайният резултат и вече имаме висококачествено и нерафинирано кокосово масло. Някъде може да го срещнете и под името кокосово олио. Освен приложението си в кухнята, можете да срещнете кокосовия продукт и като част от ежедневния ритуал за поддръжка на кожата на цялото тяло.

Това са всичките съставки за нашата основа, след като разбъркаме всички съставки хубаво, е необходимо да сложим сместа в средна квадратна тавичка, да изравним хубаво блата и да печем във фурна на 180 градуса за около 10 минутки. След като е готов го изваждаме, за да изстине.

Докато чакаме това да се случи, се захващаме с приготвянето на ефирния крем за нашия десерт. Приготвяме си фъстъченото масло Bettr, познат още под името фъстъчен тахан.

Продуктът се прави от изключително фино смлени печени фъстъци от органично производство. Фъстъченият тахан е подходяща компания за почти всеки десерт или когато ви се хапва някакъв бърз снак.


Ако имаш нужда от още снак вдъхновения, можеш да прочетеш нашата блог статия - “Топ 5 свежи снак рецепти за приготвяне под 10 минути”.

След фъстъченото масло добавяме кокосова сметана и 40 грама агаве сироп, за да направим крема достатъчно сладък и приятен. Слагаме и една шепа от изпечените фъстъци.

Ако нямате под ръка такива, можете да си вземете сурови фъстъци и да ги запечете във фурната. За целта съвсем леко ги напръскваме с вода, за да овлагнат, после добавяме малко сол, така че да има на всички и слагаме да се запекат на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

След 15-тата минута е хубаво да ги извадим от фурната и да ги разбъркваме, за да се изпекат равномерно от всички страни. Желателно е поне няколко пъти да ги разбъркаме. Опитваме ги и когато са напълно готови, ги изваждаме от фурната.

Разбъркваме хубаво всички съставки и заливаме сместа върху основата, която направихме по-рано. Накрая за финал слагаме топинг с най-новия крем за мазане с кашу и леници Bettr.

Когато сме готови с всички стъпки с приготвянето, е време да се захванем със сервирането на нашия десерт. Внимателно разрязваме десерта във формата на малки барчета и поднасяме с много любов и усмивка на любимите си хора. Благодарим ти, че готвиш със Зелен! Още вкусни рецепти за десерти можеш да намериш в нашия блог в секцията “Рецепти за десерти”.

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ