Направи Си Сам: Натурален дезодорант

Домашно приготвеният дезодорант на Флор

Лесен, ефикасен и здравословен домашен дезодорант изцяло с натурални съставки. Приготвя се бързо в домашни условия, само от няколко продукта. Здравословен, подхранващ и успокояващ кожата.

Навярно си запознат, че масово в търговската мрежа дезодорантите, стикове и ролони против изпотяване съдържат алуминий, който има изключително негативно влияние върху организма, когато се приема в големи количества. Алуминият прониква в тялото ни директно през млечните жлези, чрез нанасяне на подмишниците, което с ежедневната си употреба може да доведе до сериозни здравословни проблеми. При бременни жени и кърмачки, Флор категорично съветва да не се използват масовите продукти. Тя предлага една интересна и лесна рецепта за направата на домашен дезодорант, подходящ за всеки и в същото време ефикасен.

Ето и рецептата на Флор:

Необходими продукти

+ няколко капки етерично масло по избор

За чувствителна кожа, Флор препоръчва масло от лавандула, което успокоява кожата.

Но, нейното любимо е от портокал– много свежо и се съчетава добре с аромата на кокос и какао.

Може да използвате всяко любимо ваше масло, внимавайки при избора, то да е подходящо при излагане на слънце.

Дозата е за едно малко бурканче, което може да ви стигне поне за месец или два. Зависи от това дали го ползвате сами и по колко пъти на ден нанасяте от него.


Начин на приготвяне
1. В купичка изсипете всички съставки
2. Хубаво разбъркайте до получаване на хомогенна, кремообразна смес
3. Изсипете в бурканчето, което предварително сте си приготвили за целта и оставете в хладилник, за да се втвърди

Флор дава личен съвет:

“Винаги имам и едно много малко бурканче, в което изсипвам част от сместа и нося в дамската си чанта навсякъде с мен. Крем дезодоранта е изключително ефикасен дори и при +30°С. Премахва всякакви миризми, действа антибактериално и подхранва кожата. Нанася се с пръст или с козметична шпатулка под мишницата. При много топло време може да усетите лека влага, но тя в никакъв случай няма да мирише. В тези случаи нанасяйте крема по-често, горе долу през два часа.

Дезодоранта е подходящ за хора, които живеят природосъобразно, стремят се към zero waste и здравословен начин на живот. Откакто го опитахме, със съпруга ми не ползваме друг. С което искам да Ви кажа, че дезодоранта е подходящ както за жени така и за мъже. Препоръчвам Ви да опитате!“
 

За Флор

 Флор е щастлива майка на две момчета, съпруга, вдъхновител, блогър и кулинарен вълшебник. Интересите й са обширни. Обича времето, прекарано със семейството и и навсякъде може да я видите с тях. Образова момчетата си сама у дома. Обича да приготвя всякакви кулинарни веган и често безглутенови вълшебства. Животът й е вълнуващо приключение, с което вдъхновава хората около себе си. Привърженик е на минимализма, zero waste и природосъобразния начин на живот. Обича животните и има трима представители у дома, котка, котарак и куче. По повечето лайфстайл промени, се запалва покрай децата и съпруга си, като привързано родителство, бебеносене, захранване водено от бебето, здравословен начин на живот и много други. Стреми се към духовно израстване, себепознание и личностно развитие. Човек-мечтател и откривател е. Не открива “топлата вода“, а открива, методи работещи за нея. Иска да сподели вдъхновението си и други като нея да използват успешно за себе си тези методи. Така създава и идеята си за личен блог.



Харесайте страницата и във Facebook:

https://www.facebook.com/flor2inspire

Последвйте я в Instagram:

https://www.instagram.com/flor2inspire/

Други ЗДРАВЕ И КРАСОТА