Пости – мисията е възможна!

Направи постите по-вкусни със Зелен! В тази статия ще откриеш идеи как да заместиш месото, млечните и животинските продукти, и то без изобщо да усетиш липсата им.

Когато стане въпрос за пости, може би си представяш бедно меню, състоящо се предимно от варива, плодове и зеленчуци. А знаеш ли, че те всъщност могат да включват разнообразна и много вкусна храна, за която дори не подозираш, че съществува?

ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСО
Да, колкото и странно да ти звучи, съществува растителна алтернатива на пържолите и тя се казва сайтан. Сайтанът е произведен от пшеничен протеин, беден на мазнини. Вкусът и текстурата му толкова се доближават до тези на месото, че дори и най-големите познавачи биха се затруднили да направят разлика, ако не знаят какво си хапват. Сайтанът може да замести месото във всяка рецепта! Продава се под формата на “пържоли”, като има такива с вкус и консистенция на пилешко или свинско.

Друг заместител на месото е темпе. Прави се от цели соеви зърна, което означава, че има доста неравна текстура. Той съдържа големи количества протеини, фибри и антиоксиданти. Темпето има сложен аромат, който може да се оприличи на смесица от ароматите на орехи, месо и гъби. Опитай непременно маринованото темпе!

Ако пък искаш да си направиш мусака или пълнени чушки и се чудиш с какво да заместиш каймата, използвай соево месо. Това е продукт, който е не само добър източник на протеини, но също така и богат на фибри, калций, магнезий и витамин В12.

Нашият личен любимец по време на пости са текстурираните протеини на Dragon Superfoods. Те са веган алтернатива на месото, произведена от грахов протеин, протеин от черен боб (бакла) и щипка сол. Освен това не съдържат соя, овкусители и алергени.

ЗАМЕСТИТЕЛИ НА СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
Знаеше ли, че всъщност можеш да ядеш сирене и кашкавал на корем, и то без да нарушаваш постите? Как? Като използваш растителните веган продукти на Violife.Те не съдържат мляко, лактоза, ГМО и глутен. На вкус са като добре познатите ни кашкавали от краве мляко, разтапят се чудесно и са с разтеглива структура.

Ако искаш да добавиш и сирене към постното си меню, то тогава трябва да се запасиш с тофу! Това е соев продукт, който ще ти осигури необходимите протеини и мазнини. Натуралното тофу е с почти неутрален вкус и е подходящо за приготвяне на рецепти, съдържащи сирене, както и на различни супи и десерти. Ако искаш нещо с повече аромат, то можеш да сложиш в салата си тофу с подправки или пък с чушка.

А ако търсиш нещо, което е много близко до сиренето и като вкус и като консистенция, на всяка цена трябва да пробваш веган сиренето от кашу Delishu! Само една опаковка от него ще ти даде цели 58 милиарда Lactobacillus Bulgaricus, 65 милиарда S.Thermophilus, и 2 милиарда Lactobacillus Acidophilus. Тези бактерии помагат за това да си със здрав стомах, добро храносмилане и висок имунитет.

РАСТИТЕЛНИ НАПИТКИ
За щастие, растителните заместители на млякото стават все по-масови и търсени. Днес, на пазара се предлагат всякакви видове, като соево, оризово, бадемово, конопено, овесено и кокосово мляко. Те са перфектни за направата на шейкове и смутита, закуски, десерти, а дори и за директна консумация. На нашия сайт можеш да откриеш изключително богата селекция от растителните напитки на The Bridge.

ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
Колкото и странно да ти звучи, съществуват масла, майонези и сметани, направени изцяло от растителни продукти, които по никакъв начин не отстъпват пред традиционните такива.

ВЕГАН СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ
Не си мисли, че сме пропуснали най-важното! По време на постите няма да има нужда да се лишаваш дори от сладки глезотийки. Шоколади, пралини, кремове за мазане, пудинги и още много други – всички без мляко, лактоза и животински продукти. Изборът от сладки изкушения е толкова богат, че със сигурност ще намериш поне един продукт, който ще искаш да опиташ отново.

За да насърчим допълнително желанието ти да постиш, ще споменем и двете основни предимства на спазването на обичая:
 
  • Детоксикираш организма си, набавяйки му необходимите за целта фибри и въглехидрати, които подпомагат изчистването на мастните депа от натрупалите се вредни остатъчни вещества от храненето с животински продукти.
  • Полагаш консистентно цялостна грижа за себе си, като едновременно тонизираш тялото си и повдигаш духа и енергията си.

    Вече постите не ти се струват като толкова голямо предизвикателство, нали?
    В Био магазин ЗЕЛЕН ще откриеш всичко, което ти е нужно, за да си напълно сит и щастлив по време на постите – веган сирена, растителни млека, кокосово масло, уникални десерти и други вкусотии без никакви млечни и животински продукти.

Други ПОЛЕЗНО