Похапва ти се нещо вкусно за основно днес? Приготвили сме специална рецепта за ризото с гъби и веган пармезан Bettr. Той ще придаде деликатен финален щрих на основното ястие в менюто ти днес и сме сигурни, че всички от семейството ще го харесат.
P.s. Има допълнително от пармезана за всички в пакета.
Това, което трябва да знаеш за новия Микс веган пармезан на Bettr е, че е лесен за съхранение и няма опасност да мухляса, защото е без млечни продукти. Рецептата му е направена изцяло със съставки от биологично земеделие:
- Кашу
- Морка сол
- Хранителна мая
- Пшенично брашно
Нека се захващаме с приготвянето на нашето основно ястие. Ето и какво ни трябва като продукти.
Необходими продукти за ризото с гъби и веган пармезан Bettr:
- 1 ч.ч. ориз за ризото
- 1 глава лук
- 20 гр. олио
- 3 ч.ч зеленчуков бульон
- 100 гр. гъби печурки
- 100 гр. гъби манатарки
- 70 гр. веган пармезан
- Магданоз (пресен)
- Щипка сол
- Щипка черен пипер
Ако харесваш рецептите в нашия блог и продуктите, с които ги приготвяме, използвай промо код blogzelen5 при следващата си поръчка от zelen.bg и вземи еднократно 5% отстъпка за всички продукти. Благодарим ти, че готвиш със Зелен!
Начин на приготвяне на ризото с гъби и веган пармезан Bettr:
Нарязваме на ситно стария лук и го задушаваме за кратко на среден огън, докато стане прозрачен. След това добавяме кръглозърнестия ориз, разбъркваме с лука, за да се овкуси хубаво за няколко минутки. След това добавяме поетапно на тънка струя бульона, който предварително сме разтворили в хладка вода.
Най-добре би било, ако си направим домашен истински бульон от останките на зеленчуците, които сме използвали в домакинството си. По този начин оползотворяваме изцяло продуктите и ще имаме прекрасен, ароматен, вкусен и истински зеленчуков бульон с всичките си витамини и минерали.
Всички зрънца на ориза трябва да се покрият от течността, за да могат да я попият и да не стане част от ориза сурова. Отдръпваме ориза за малко от котлона и е ред да приготвим гъбите.
За да са достатъчно крехки и да минимизиране вероятността да са жилави, леко сотираме двата вида гъби за 3-4 минути в тиган, като предварително сме ги нарязали на фини и тънки филийки.
Когато преценим, че са готови, ги добавяме към ризотото и отдръпваме тигана от котлона. Добавяме нарязан пресен магданоз и малко олио. Разбъркваме хубаво, за да се получи консистенцията на истинско ризото, която е леко кремообразна.
Нарежете пресния магданоз на ситни парченца и поръсете повърхността на ястието. Когато сме направили всичките тези стъпки, сме готови да пристъпим към финалния щрих, който ще направи ястието ни с перфектен завършек - добавяме нашия микс веган пармезан Bettr.
Поръсете точно толкова, колко обичате да бъде количеството пармезан на вашето ястие. За всички чревоугодници и фенове на сиренето, допълнително има за всички от семейството.
Сервирайте ястието топло и консумирайте непосредствено след приготвяне, за да усетите интензивния аромат и невероятния вкус на всички подправки и продукти, които сме използвали в днешната рецепта.
Ако харесваш рецептите в нашия блог и продуктите, с които ги приготвяме, използвай промо код blogzelen5 при следващата си поръчка от zelen.bg и вземи еднократно 5% отстъпка за всички продукти. Благодарим ти, че готвиш със Зелен!
Кратката история на ризотото
Ризотото е едно от най-романтичните и в същото време семейни рецепти, което печели сърцата и на малките, и на големите. Оригиналният произход на продукта е от Индия и Китай, но арабите подбират специални блатисти и влажни региони, като тези в Италия, и именно там започват да произвеждат огромна продукция от оризови плантации.
Като продукт за готвене започва да се използва масово още през 14 век от арабите в Сицилия и Испания. В Неапол започват масово отглеждане на ориз и не след дълго време навлиза като основа храна в цяла северна Италия. Културата се развива изключително добре в Средиземноморската част поради благоприятния топъл и същевременно влажен климат в страната.
Ето защо всяка интерпретация на ризото по цял свят първо се асоциира с Италия и след това с Испания и всички останали страни, свързани с произхода и отглеждането на ориз.
Рецептите за ризото са толкова много, че има по нещо за всеки вкус. Ако имаш нужда от още вкусни предложения за основни ястия, десети, предястия и напитки разгледай нашия блог, пълен с рецепти. Благодарим ти, че готвиш със Зелен!
Тази статия все още няма коментари