Рулца от патладжани с пълнеж от кускус

Готви със ЗЕЛЕН и превърни постите в приятно изживяване. Предизвикваме всеки тази година да опита нещо различно, здравословно и полезно. Погрижили сме да подберем специална селекция постни продукти, които да се харесат и на най-претенциозния вкус.

Днес сме приготвили изкушаваща ароматна постна рецепта за рулца от патладжани с пълнеж от пълнозърнест кускус.

Няма да губим повече време, нека започваме с приготвянето:

Необходими продукти:
  • 2 бр. патладжан
  • 2-3 с.л. зехтин/олио за гриловане
  • 1/2 ч.ч. био пълнозърнест кускус
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 1 малка глава червен лук
  • 2 щипки сол/хималайска сол
  • 2 с.л ябълков оцет

    Начин на приготвяне:

    Измийте и нарежете патладжаните на ленти с дебелина 5-7 мм., намажете със зехтин и поръсете с малко сол от двете страни. Запечете ги на грил тиган до готовност от двете страни.

    Сварете кускуса в 1 ч.ч. вода за около 15 минути или докато течността се абсорбира. Важно е да следвате упътването за употреба спрямо продукта, който сте избрали за приготвяне на своята рецепта. Свалете от огъня и оставете да се охлади.

    През това време нарежете на ситно магданоза, лука и чесъна. Добавете ги към изстиналия кускус, прибавете сол, зехтин, оцет на вкус и разбъркайте хубаво.

    Върху единия край на лентата грилован патладжан поставете 1-2 с.л. от кускуса и навийте на стегнато руло. Повторете тази стъпка и с останалите лентички, сервирайте със свежа сезонна салата.

    Толкова е лесно да изненадаш близките си хора с вкусна, здравословна и ароматна постна вечеря или обяд. Отношението към храната е огледало за отношението към самите нас.

    *Рецептата за Рулца от патладжан с пълнеж кус кус за нас направи Таня Гарджева, известна в социалните мрежи като tanyagardzheva. Надяваме се да ви е харесала!

    Тази година сме приготвили още много Коледни постни рецепти, които да направят постите едно приятно изживяване!

Други РЕЦЕПТИ ЗА КОЛЕДА