Соленки със сирене и розмарин

Търсиш вкусно, здравословно и лесно за приготвяне хапване? За щастие търсенето ти приключва тук, защото в нашия блог ще намериш рецептата за безглутенови соленки със сирене и розмарин на кулинарния блогър Илона Здравкова. Те могат да бъдат консумирани като предястие, закуска или следобеден снак, както с дип, така и без нищо. С няколко думи – перфектни за всеки повод и вкус!

Звучи супер, нали? Нека тогава ги приготвим заедно! Запретвай ръкави, защото времето за приготвяне на тази рецепта е приблизително 1 час.


Необходими продукти (за 16 бр.):
 
  • 1 пакетче суха мая (7 гр.)
  • 1 ч.л. захар
  • 150 гр. пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. розмарин
  • 30 гр. био кокосово масло Dragon Superfoods
  • 70 гр. краве сирене
  • 1 жълтък
  • 1 с.л. био растителна напитка The Bidge (по избор, за намазване)
Разбира се, по желание може да замениш пълнозърнестото брашно с обикновено и растителната напитка с прясно мляко.

Начин на приготвяне: Изсипваме маята и 1 ч.л. захар в малка чаша, заливаме внимателно с хладка вода и оставяме маята да шупне.

През това време смесваме брашното, подправките, био кокосовото масло Dragon Superfoods и сиренето в подходяща купа. След това добавяме вече шупналата мая и постепенно започваме да доливаме хладка вода до получаване на тесто. Готовото тесто оставяме да втаса за 30-40 минути.

Докато чакаме втасването, нека ти разкажем малко повече за био кокосовото масло на Dragon Superfoods и неговите ползи.


То е висококачествено, нерафинирано, неизбелвано кокосово масло, като при направата му са запазени всички негови полезни качества и съставки - средноверижни мастни киселини, стероли, витамин Е и др.

Като супер храна, то е мощен антиоксидант и имуностимулатор, и намалява вероятността от развитие на сърдечно-съдови болести и възпалителни процеси. Подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини, минерали и аминокиселини.

Да се върнем обратно към рецептата. След като е втасало, омесваме отново тестото върху леко набрашнена плоскост. Делим го многократно на две, до получаването на 16 равни части - общо 16 соленки. Разточваме ги като пръчици, след което притискаме всяка една и я завиваме във формата на спирала.

Подреждаме соленките в тава с хартия за печене, намазваме със сместа от жълтък и био растителна напитка The Bridge и печем 13-15 минути в загрята на 180°C фурна, докато хванат златиста коричка. Изваждаме ги от фурната, изчакваме да изстинат и преместваме в удобна чиния. Приготвяме малка купичка с дип по избор, и нашите соленки са напълно готови за консумация.

Хареса ли ти тази рецепта? Тогава със сигурност ще харесаш и тази за Веган солени мъфини с шунка в блога ни. Благодарим ти, че готвиш със Зелен!


Ето как кулинарния блогър представя себе си: Здравейте! Казвам се Илона, на 19 години съм и обожавам фъстъчено масло! През 2021 година стартирах свой кулинарен Instagram акаунт, в който споделям със своите последователи лесни и здравословни рецепти, които измислям сама, а тайната съставка е именно щипка любов.

Винаги съм искала да създам своя книга, защото кулинарството е най-голямата ми страст. Реших да събера любимите си рецепти на едно място и се надявам да ви вдъхновя и покажа, че здравословното хранене не е трудно и може да бъде адски вкусно и разнообразно.

Ако искаш да закупиш новата книга с рецепти на Илона Здравкова “С щипка любов“, можеш да се свържеш с нея в Instagram.

Други ПРЕДЯСТИЯ И САЛАТИ