Сурови петифури

Необходими продукти за Сурови Петифури:

За основата:
 
  • 150 г паста от фурми
  • 70 г бадемово брашно
  • 50 г кокосово масло, разтопено

    За тъмния пласт:

  • 150 г паста от фурми
  • 100 г шоколадов чипс без захар
  • 200 мл кокосово мляко

    За розовия пласт:

  • 200 г розов шоколадов чипс (без рафинирана захар)
  • 200 мл кокосово мляко

    За украса:

  • Свежи горски плодове
  • щипка прах от червено цвекло (по желание)
 
primer


Начин на приготвяне на Сурови Петифури:

Приготвяне на основата:

Стъпка 1: В купа разбъркайте заедно пастата от фурми и кокосовото масло. Добавете бадемовото брашно и разбъркайте отново, докато се получи гъста еднородна маса.

Стъпка 2: Разстелете сместа на дъното на правоъгълна тавичка (приблизително 25 x 19 cm), покрита с хартия за печене. Оставете тавата в хладилника.

Приготвяне на тъмния пласт:

Стъпка 3: В кухненски робот смелете заедно пастата от фурми и кокосовото мляко, докато се получи кремообразна смес.

Стъпка 4: Прехвърлете я в купа и добавете разтопения шоколад. Разбъркайте добре и нанесете с шпатула пласта върху основата в тавата. Върнете в хладилника.

Приготвяне на розовия пласт:

Стъпка 5: Разтопете заедно на водна баня розовия шоколадов дропс и кокосовото мляко. Изсипете сместа отгоре във формата и загладете. Върнете тавата в хладилника за 30-60 минути.

Стъпка 6: Наредете плодовете така, че да има поне 1 за всяка петифура. По желание поръсете с прах от червено цвекло. Охладете за 6-8 часа.

Стъпка 7: Нарежете десерта на квадрати (изравнете ги отстрани).

Да ви е сладко!
 
primer

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ