Приготви Рецепта за Сурово Барче с Бадемов Карамел

Суровите барчета са чудесна алтернатива за бърз десерт. Могат да дадат голяма доза енергия на тялото ни през целия ден и са чудесен вариант за консумиране както у дома, така и когато сме на път, след дълъг работен ден или дори след интензивна тренировка.

Предлагаме ти една бърза и лесна рецепта за сурово барче с бадемов карамел. Нека заедно да направим стъпка по стъпка този вкусен и изкушаващ десерт:

Необходими продукти за приготвянето на сурово барче с бадемов карамел:
  • 70 г сурови бадеми
  • 20 г сушени бели черници
  • 1/4 ч.л сол
  • ½ ч.л. канела
  • 15 г лукум
  • 1 с.л. кокосов сироп
  • 200 г паста от фурми
  • 1 с.л. тахан от бадеми
  • 20 г червени боровинки

    Начин на приготвяне на сурово барче с бадемов карамел:
Стъпка 1:

С помощта на кухненски робот блендираме бадемите, така че да останат на ситни парченца, но не и на прах.

Стъпка 2:

Следващата стъпка е да добавим белите сушени черници, лукума, солта и канелата. Отново блендираме леко, докато черниците не се раздробят. След което изваждаме съставките от купата.

Стъпка 3:

В кухненския си робот слагаме пастата от фурми, пастата от бадеми, която направихме, червените боровинки и кокосовия сироп. Блендидараме всичките тези съставки заедно, докато се получи хомогенна смес. Ако е необходимо, можем да добавим 1-2 с.л. вода към сместа.

Стъпка 4:

Добавяме сухите съставки в робота и блендираме отново всичко заедно, докато не се смесят достатъчно добре. След което е време да оформим барчетата. Стремим се всяко едно от тях да бъде около 35 г. За целта можете да използваме везна, за да си гарантираме, че ще бъдат горе долу с еднакъв размер. Накрая е необходимо да оставим барчетата в хладилника за около час, за да стегнат хубаво.
 
primer

Още вкусни рецепти за сладки изкушения като това можеш да намериш в секцията “Десерти” в нашия блог. Благодарим, че готви с нас!

Надяваме се, че рецептата ви е харесала! Тя е направена специално за нашия блог от шеф Николета Колева, която е професионален готвач инструктор и вече над 6 години води кулинарни класове и събития за веган кухня и десерти. Придобива своя опит като готвач в майсторски класове в различни части на света като Букурещ, Лондон, Барселона и дори Бали. Повече за шеф Николета Колева и за курсовете за готвене, които организира, можете да намеритев социалните й канали - от нейната Instagram страница, също така във Facebook страницата й в нейния професионален сайт: http://tastybynature.eu/

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ