Веган брауни от червен боб

Днес е един от онези дни, в които просто чувствам нуждата да направя нещо за себе си, да се поглезя с нещо сладко, ама не довечера или после, а още със ставането от леглото! Затова съм избрала да ви представя това Веган Брауни от Червен Боб – което е без брашно, без глутен и без захар.

През годините често съм се сблъсквала с така наречения проблем, да елиминирам глутена. Защото както знаете имам глутенова непоносимост и рядко си позволявам консумацията му. В началото си мислех, че когато се направи един десерт без брашно и без захар, той губи качествата си на десерт – обаче това изобщо не е така! Питате се защо?
 
primer

Нека първо си зададем въпроса, какво е десерт и защо го наричаме така ?

Десерт – това е така нареченото ястие, което се поднася в края на храненето. Обаче, те обикновено са представени като леки и сладки храни и напитки – десертно вино, ликьор, може да включва кафе, сирене, та дори и ядки.

След време към термина десерт, започват да се включват и всички торти, тартове, бисквити и сладкиши. Накратко това означава :

Брауни от Червен Боб – перфектния лек , не прекалено сладък десерт , може да се съчетае перфектно с кафе или пък вино. Съставките в него са изключително малко и е много лесно за приготвяне, но вкуса ще ви впечетли , а и текстурата.

Необходими продукти за Веган брауни от червен боб:
  • 1 купа сварен червен боб
  • 2 банана
  • 40 г chocolate drops
  • 20 г кокосово масло
  • Ванилия
  • Сол
  • 40-50 г кокосов нектар
  • 40 г фъстъчено масло
  • 60 г бадемово брашно
 
primer

Начин на приготвяне на Веган брауни от червен боб
Приготвяме си всички продукти и започваме да добавяме всеки от тях в блендера, като след всеки блендираме, за да не стане прекалено тежка сместа.

В тавичка си слагаме хартия за печене.

Изсипваме цялата смес в тавата и удряме няколко пъти в масата, за да изчезнат балончетата.

Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 18-20 минути, проверявайте с клечка за зъби.


Да ви е СЛАДКО!

Рецептата за Веган брауни от червен боб направи за нас Генадия Момчилова.

Гени или по-позната като hyunnieh от Instagram е любител фотограф, начинаещ кулинар и стилист на храна. Вярваща, че всичко се случва с цел и всяко взето или не взето решение ще ни отвори нови врати, ще разкрие нови приключения и ще ни научи на нови уроци. Голямата и страст са здравословния начин живот и спорта. Обожава да пътешества, да опознава чужди традиции и да взаимства невероятни рецепти. При нея винаги е свежо, здравословно, цветно и направено с много любов.

Други ВЕГАН РЕЦЕПТИ

Веган Меденки

Класика за сезона във веган вариант! Днес ти представяме бърза и лесна за приготвяне рецепта за вкус...