Закуси печена овесена каша с шоколад и банан

Търсиш идея за бърза, лесна и вкусна закуска, която да те зареди за целия ден? Приготви си печената овесена каша с шоколад и банан на кулинарния блогър Илона Здравкова! Тя е изключително богата на фибри, изцяло веган и без никакво съдържание на глутен (тук отбелязваме, че дори бакпулвера е безглутенов.

Рецептата в 3 прости стъпки можеш да намериш малко по-долу. Времето за приготвяне на една порция печена овесена каша с шоколад и банан е около 15-20 минути.
 

Необходими продукти за 1 порция:

  • 50 гр. био фини овесени ядки без глутен Bett‘r
  • 70 мл. био бадемова напитка The Bridge
  • 50 гр. банан (предвиди да оставиш няколко резена и за украса)
  • 10 гр. био кленов сироп Smart Organic
  • 20 гр. био бадемов тахан Bett’r
  • 10 гр. капки шоколад Dragon Superfoods за самата каша + още няколко капчици за украса
  • 1/4 ч.л. био бакпулвер Arche

Начин на приготвяне:

Смесваме всички съставки в подходяща на размер купа и разбъркваме добре. За по-фина консистенция, може да блендираш овесените ядки на брашно.

Изсипваме готовата смес в огнеупорна купичка и украсяваме с резенчета банан и капките шоколад Dragon Superfoods отгоре. Печем в предварително загрята на 180°C фурна, в продължение на около 10-12 минути. След като изкараме кашата, изчакваме малко да изстине, след което можем спокойно да се насладим на вкусната и здравословна закуска.

  Ако случайно се притесняваш, че шоко капките правят рецептата по-малко здравословна, веднага ще те успокоим. Капките шоколад Dragon Superfoods са направени от висококачествено какао и са подсладени само с еритритол, който е естествен продукт и натурален подсладител. Те са 100% био и не съдържат нито добавена захар, нито животински продукти. Поради деликатната им сладост и интензивен какаов вкус, шоко капките са перфектното допълнение не само към печената ни овесена каша, а и генерално към всяко сладко ястие, напитка или десерт.

:)

Хареса ли ти тази рецепта? Можеш да намериш още подобни в секцията Рецепти за Закуска в блога ни. Благодарим ти, че готвиш със Зелен!

 

Ето как кулинарния блогър представя себе си:


Здравейте! Казвам се Илона, на 19 години съм и обожавам фъстъчено масло!
През 2021 година стартирах свой кулинарен Instagram акаунт, в който споделям със своите последователи лесни и здравословни рецепти, които измислям сама, а тайната съставка е именно щипка любов.

Винаги съм искала да създам своя книга, защото кулинарството е най-голямата ми страст. Реших да събера любимите си рецепти на едно място и се надявам да ви вдъхновя и покажа, че здравословното хранене не е трудно и може да бъде адски вкусно и разнообразно.

Ако искаш да закупиш новата книга с рецепти на Илона Здравкова “С щипка любов“, можеш да се свържеш с нея в Instagram.

Други РЕЦЕПТИ ЗА ЗАКУСКА