Защо арганово масло?

АРГАНОВО МАСЛО - ЗАЩО ИЗБРАХ ТОЧНО НЕГО?
Здравейте, aз съм Дара от Био магазин ЗЕЛЕН. Искам да ви разкажа за един мой любим продукт, който непрекъснато използвам с голямо удоволствие, а именно аргановото масло.

Аргановото масло или олио се добива от бодливото дърво Аrgania spinoza, което расте в Югозападно Мароко. В този район има Арганова гора от, около 21 милиона дървета, която е отбелязана като застрашен вид на ЮНЕСКО. Аргановото дърво или както го наричат местните „Дървото на живота“ достига до 8-10 метра височина и може да живее над 200 години. Плодовете му са дребни и овални, подобни на маслина, но малко по-големи, а в тях има една или две ядки.

Аргановото масло се добива по древна технология, чрез специални каменни мелници. За получаването на 1 литър арганово масло са необходими около 80 кг ядки. И точно заради това е наричано „течното злато на Мароко“. Аргановото олио се използва както в кулинарията така и в козметиката.

Благодарение на високото си съдържание на мастни киселини и антиоксиданти, аргановото масло регулира кръвното, балансира холестерола и подпомага функциите на черния дроб. Дори се смята, че е много по-добро от зехтина екстра върджин.
 
primer


ИЗПОЛЗВАЙ АРГАНОВО МАСЛО ЗА КОЖА!
В България, аргановото масло се използва най-често в козметиката, защото има изключително добри свойства. Спада към категорията сухи масла, защото не е толкова мазно и попива по-бързо от другите растителни базови масла. То има анти-ейдж действие, благодарение на мастните киселини, които са в него, също така овлажнява кожата, правия я мека и гладка, и е мощен антиоксидант. Освен това арганът предпазва кожата от възпаления и екземи, успокоява акнето и чувствителността. Тъй като аргановото масло има слънцезащитен фактор, макар и нисък, то може да се използва за придобиване на бронзов загар подобен на този на мароканските жени.

УСЕТИ НЕВЕРОЯТНОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА АРГАНА ВЪРХУ КОСАТА СИ!
Маслото от арган е изключително полезно и за косата, защото я заздравява, като възстановява влагата ѝи подобрява еластичността на косъма. Също така подхранва скалпа, придава обем и блясък на косата и предпазва връхчетата от цъфтене и накъсване.

Интерсното е, че освен за кожата и косата маслото от арган е подходящо и за ноктите, прави ги по-здрави и предотвратява нацeпването им.

Аз лично използвам чисто арганово масло от известно време и съм страшно доволна от него. Съветвам ви винаги да купувате арганово масло, което е студенопресовано и е в тъмно стъклено шише, тъй като светлината променя структурата му и намалява полезните му вещества!
 
primer

ЕТО И НЯКОЛКО ИДЕИ КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АРГАНОВО МАСЛО, КОИТО СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЕСНИ:
Вечер преди лягане, след като сте измили лицето си, го намажете с няколко капки масло. Така то ще попие добре в кожата ви и на сутринта няма да има и следа от лъщене. Може да го втриете и в ноктите си, за да ги заздравите.

За косата: може да го нанесте на суха или леко влажна коса, като предварително размажете маслото по ръцете си и внимателно го разнесете по дължината и връхчетата на косата. За по-дълбоко подхранване намажете скалпа и по дължината на косата, завийте главата с найлон или специална шапка и оставете да подейства поне 15-20 минути, след което измивате косата.

Арганово олио или аргановото масло, което предлагаме в Био магазин ЗЕЛЕН е най-високо качество, сертифицирано за биологично чисто земеделие, студенопресовано и нерафинирано!

Други ПОЛЕЗНО