Виж менюто

Био Бразилски Орех, Био Класа, 150 g

10.99 лв.

150г Бразилски орех.

Сертифициран продукт от био земеделие.

Произход : Бразилия

Описание

 Бразилският орех съдържа големи количества селен и това го прави изключително полезен за здравето.

Селенът е незаменим антиоксидант, който запазва младостта, противодейства на вредното въздействие на свободните радикали, които са главните виновници за състаряването на кожата.  Бразилският орех съдържа и много протеини и фибри. Те от своя страна помагат за контролирането на чувството на глад и така диетата става по-ефикасна. Контролирането на глада е от съществено значение за свалянето на излишните килограми.

 Всички знаем колко са важни омега мастните киселини, а в бразилския орех те са в изобилие. Той съдържа омега-6 мастни киселини, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Освен това, бразилският орех намалява лошия холестерол и така ви предпазва от инфаркт и инсулт.

Естествено, не трябва да се прекалява с бразилския орех, тъй като консумацията на големи количества селен и натрупването им в организма може да бъде опасно. Селенът, когато е в големи дози, може да предизвика умора, главоболие, нередовен стомах и раздразнителност. А дори може да не разберете на какво се дължат неприятните симптоми, ако не познавате въздействието на селена върху организма. За дамите се препоръчва приемането на 55 микрограма дневно, което може да си набавите от шепа бразилски орехи.

Допълнителна информация

Тегло0.15 kg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× Био Чипс Кокосов, Био Класа, 150 g
1

x

2.99 лв.
Междинна сума : 2.99 лв.

Виж количката Завърши поръчка