Виж менюто

Био Бурбонска Ванилия на прах, Био Класа, 15 g

34.99 лв.

Бурбонска ванилия! Една от най – скъпите подправки в света, наред с шафрана и кардамона. Нейният удивителен аромат, ефирен, но многопластов – цетен и дървесен, на мускус и дим е просто незабравим.

Описание

Натуралната Бурбонска ванилия на прах e плодът на зелената орхидея, в чиито шушулки се съдържат ваниловите зърна. Името й произлиза от испанската дума „vaina“ и в превод означава „малка шушулка“. Подправката , която днес използваме за шоколади, сладкиши и други захарни изделия, се получава от смилането на цели изсушени ванилови зърна, затова и в натуралния си вид ванилията има кафяв цвят.

Натуралната ванилия помага при нервни разстройства, невроза,“гаси“ негативните емоции.
Има добро действие при забавена менструация, колити и метеоризъм. Особено полезна е при малокръвие, а освен това стимулира работата на мускулите, без да ги възбужда. Оказва благоприятно действие при диспепсия, болести на нервната  система, ревматизъм, гърчове. Подправката е способна да подобри апетита и да понижи раздразнителността и стреса.
Ползата й се изразява в положително въздействие на процесите на храносмилането и обмена на веществата. Има и антиоксидантно действие, което помага за неутрализирането на свободните молекули (радикали), носещи вреда, а също и защитава организма от определени форми на рак.
Има и седативно влияние, което помага при възпаления на храносмилателния тракт, отделителната система, дихателните органи и сърдечно-съдовата система.

Хранителна стойност за 100g:

Енергийна стойност (kJ/kcal) 1295/313
Мазнини (g) 12.5
– от които наситени (g) 1.3
Въглехидрати (g) 20.8
– от които захари (g) 5.3
Белтъци (g) 8.4
Сол (g) 0.30
  Влакнини(g) 41.2


Произход:
Мадагаскар

Допълнителна информация

Тегло 0.015 kg
Маркa

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна