Виж менюто

Сол Черна Хималайска, едра, Гурме Класа, 250 g

4.19 лв.

Според аюрведичната медицина най-полезната сол е черна сол, заради високото съдържание на желязо в нея и облекчаващото киселините действие.

Описание

Черна Сол, известна като Кала Намак, е специален вид индийска минерализирана сол с отличаващ се вкус. Всъщност тази сол не е черна, а по-скоро червеникаво-сива, защото съдържа минерали и желязо. Заради уникалния си вкус, тя не може да бъде сбъркана с обикновената морска сол. Предпочитана е от вегетарианците.

Кала Намак е свежа подправка в аюрведичната медицина и има разслабителни и подпомагащи храносмилането функции. Според класическата медицинска наука на Индия, черната сол има много терапевтични предимства. Тя е богата на желязо и спомага при проблеми със стомашни газове и киселини. Смятана е за най-полезната сол, защото за разлика от обикновената не повишава съдържанието на сода в кръвта. Затова се препоръчва на пациенти с високо кръвно налягане и за различни диети. Тя е известна и с подмладяващото си действие, а освен това подобрява и зрението. Заради здравословните си действия се използва дори в пастите за зъби.

Съставки: черна хималайска сол на едри кристали

Произход: Пакистан

Допълнителна информация

Тегло0.25 kg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна