Изберете страница

Занаятчийски Шоколад с Гурме Еспресо, 70g, Casa Kakau

(1 клиентски отзив)

5.49 лв.

Със специално (гурме) кафе, отгледано в един от най-подходящите за това региони в Гватемала, и прясно изпечено от бариста майстори в България. 

  • веган
  • без захар
  • без глутен

Налично

Описание

Занаятчийски шоколад с Гурме Еспресо Casa Kakau е приготвен в каменна мелница по технология “bean-to-bar” с премиум какаови зърна, внесени директно от ферми в Южна Америка. Към шоколада е добавено т.нар. специално (гурме) кафе, прясно изпечено от бариста майстори в България за получаване на изключителен аромат и вкусов профил. Гурме кафетата са категория кафето, които се отличават с изключително вкусни и ароматни, отглеждани в специален микроклимат.

Хуехуетенанго е най-добрият регион за отглеждане на кафе в Гватемала. Притежава цитрусова киселинност, придружена от вкуса на клен, портокал и млечен шоколад, в допълнение на изключително сладък аромат.

Името на региона Хуехуетенанго се превежда като „Място на древните“ или като „Място за наследниците“. Тук се намират най-високите невулканични планини в Централна Америка, което е много добър фактор при отглеждане на кафе. Това е и причината този регион да е изцяло фокусиран в производството на едно от най-забележителни кафета в света.

Регион: Huehuetenango Los Lauretes
Надморска височина: 1 500– 2000 м
Метод: мокър
Беритба: от януари до април

100% Арабика
Аромат: 5/5
Тяло: 3/5

Интензивност: 3/5
Начин на изпичане: Medium

Без захар! Без животински продукти! Без глутен! Без лецитин! Без палмово масло!

Съдържание: какаови зърна Перу*, кафява нерафинирана тръстикова захар*, какаово масло*, кафе*.
*от контролирано био производство

Съдържание на какао: 64%

Допълнителна информация

Тегло 0.070 kg

1 отзив за Занаятчийски Шоколад с Гурме Еспресо, 70g, Casa Kakau

  1. Диана Даскалова (потвърден клиент)

    Много мек вкус и без да се натрапва кафето и по-удобен за консумация от подобния вариант с цели зърна кафе.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *