Виж менюто

Пълнозърнесто Брашно от Лимец, Слънце и Луна, 1 kg

7.79 лв.

Натурално Брашно от Лимец . Зърното е отгледано по методите на пермакултура- без хербициди и пестициди. Смляно на каменна мелница в с. Долна Диканя. Без добавка на  ензими и подобрители

 

Изчерпан

Описание

Лимецът е вид пшеница, но доста различаващ се от днешната хибридна пшеница.
Това е най-древното жито – най-старите останки от лимец са на над 18 хил.години.  е първоизточникът на пшеницата, която днес консумираме. Това е единстената пшеница, която расте в първичния си вид, всички други видове пшеница имат намеса на човешка ръка. Той е здраво растение, което не боледува, затова при отглеждането му не се използват химикали. Дори да расте в замърсена почва, той не поема отровните вещеста, което е едно от основните му предимства.
Освен това, важно е да уточним, че за разлика от всички други видове пшеница, които са киселинни, лимецът е алкална храна.
В зърното на лимеца се съдържа минимално количество глутен, което обаче не достатъчно, за да предизвиква алергични реакции. Това го прави подходяща храна за хора, страдащи от глутенова непоносимост (цьолиакалия).
Пълнозърнесто Брашно от Лимец е  природен продукт, получен при смилане на цялото зърно, без отделяне на нито една фракция от него. Зърното се състои от обвивкa и вътрешна част. Обвивките съдържат голямо количество минерали, желязо, мед, цинк, селен, магнезий, витамини от B-група и високо съдържание на баластни вещества (растителни влакнини). Смилайки цялото зърно до получаване на пълнозърнесто брашно, получаваме продукт, в който се запазват всички вещества, участващи в състава на лимецовото зърно.

 

Употреба: Пълнозърнестото брашно от Лимец може да се използва във всички видове тестени изделия като хляб, сладкиши, бисквити, палачинки и други.

Хранителна стойност за 100 g:

Енергийна стойност (kJ/kcal)1412/336
Мазнини (g)2.7
– от които наситени мастни киселини (g)0.7
Въглехидрати (g)75
– от които захари (g)2.8
Белтъци (g)15

Произход: България

.

Допълнителна информация

Тегло1 kg
Характеристика

Маркa

Тема

,

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна