Виж менюто

Пълнозърнесто Брашно от Пшеница, Слънце и Луна, 1 kg

5.09 лв.

Натурално Пълнозърнесто Брашно от Пшеница . Зърното е отгледано по методите на пермакултура- без хербициди и пестициди. Смляно на каменна мелница в с. Долна Диканя. Без добавка на  ензими и подобрители

Изчерпан

Описание

За получаването на пълнозърнесто брашно от Пшеница се използват всички части на зърното. Всеки вид зърно може да се смели на пълнозърнесто брашно предимно на каменна мелница, като по този начин не се губят ценните микронутриенти.
Когато се смели зърното и не се пресява по никакъв начин полученото е пълнозърнесто брашно тип 1850 (при пшеницата). Наречено още “Грахам”, което се свързва с името на американският лекар д-р Силвестър Грахам /1794-1851/, който горещо е прокламирал пълнозърнестото брашно и пълнозърнестия хляб. Така един и същ продукт е известен по света с тъждествените наименования: пълнозърнесто брашно, грахамово брашно, несято брашно и по-рядко – интегрално брашно, тоест брашно от всички части на зърното.
.Главния фактор по който се определя е пепелното съдържание.
Брашната с високо пепелно съдържание имат висок процент от обвивките на зърното, по-тъмен цвят, повече вещества с кисел характер, витамини и ензими. Колкото е по-високо числото толкова повече минерали и витамини са останали след изгарянето на доза брашно.

Пшеницата е добър източник на витамин В1 /тиамин/, В2 /рибофлавин/, B 3 /ниацин/, В6 /пиридоксин/, Витамин Е, както на желязо и цинк. Тъй като тези хранителни вещества се съдържат във външните слоеве на пшеничното зърно, те се губят по време на смилане – остават в триците. И колкото е по-бяло брашното, толкова е по-бедно на тези витамини и микроелементи.

Употреба: Пълнозърнесто брашно от Пшеница може да се използва във всички видове тестени изделия като хляб, сладкиши, бисквити, палачинки и други.

Хранителна стойност за 100 g:

Енергийна стойност (kJ/kcal)1452/346
Мазнини (g)2.4
– от които наситени мастни киселини (g)0.6
Въглехидрати (g)64
– от които захари (g)2.4
Белтъци (g)12.5

Произход: България

Допълнителна информация

Тегло1 kg
Маркa

Характеристика

Тема

,

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна