Виж менюто

Био Киноа, Био Класа, 300/500 g

от 4.49 лв.

Изчистване

Описание

Био Киноа – храната на инките!

Историята на киноата започва от Андите в Южна Америка.  Била е основна храна в Имерията на Инките, защото тази култура може да оцелее при най-различни условия. Тази адаптация на киноата позволила на инките да я използват за храна стотици години.  В наши дни Перу продължава да бъде най-големия производител на киноа в света.

Био Киноа има голяма хранителна стойност. Смята се за богат източник  на протеин, благодарение на съдържащото се солидното количество лизин и изолевцин. Източник е и на есенциални мастни киселини или мононенаситени мазнини (като олеиновата киселина). Също така, киноата е добър източник на вит. Е.  Има голяма концентрация на калций и други минерали, както и богатство от антиоксиданти (кверсетин и кемпферол).

Био Киноа има противовъзпалително и антиоксидантно действие, като намалява риска от алергии. Използва се при диабетици, защото намалява и риска от появата на диабет. Ключът е високото съдържанието на фибри и протеини, нужни за поддържането на нормални стойности на кръвната захар. Киноата е впечатляваща и уникална храна, сред другите зърнени култури, с изобилието си от фитовещества и  положителните им ефекти.

Употреба: Преди употреба измий зърната добре под течаща вода. Добави вода в съотношение 1:2 (киноа:вода) и след като водата кипне, остави на слаб огън 15-20 минути.

Хранителна стойност на 100 g

Енергия341 kcal/1442 kJ
Мазнини7.1 g
– от които наситени мастни киселини0.96 g
Въглехидрати55.7 g
– от които захари3.5 g
Протеини13.7 g
Сол0 g
0

Произход: Боливия

Допълнителна информация

Тегло0.5 kg
Разфасовка

300g, 500g

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× Био Пшеница, Био Класа, 500 g
1

x

1.99 лв.
Междинна сума : 1.99 лв.

Виж количката Завърши поръчка