0 продукта

Изберете страница

Био Етерично Масло от Здравец, Alteya Organics, 5 ml

31.75 лв.

Био Етерично Масло от Здравец повдига духа и ободрява тялото, тонизира кожата, помага при умствено, емоционално и нервно напрежение. Подходящо за инхалации.

Описание

Био Етерично Масло от Здравец е отдавна познато натурално средство за повдигане на духа и ревитализиране на тялото.

Здравецът е малко целогодишно растение, което естествено вирее на Балканите. От десетилетия е широко използван в билкарството в този район.

Етеричното масло от здравец е с характерен силен свеж аромат с плодова нотка и смолист нюанс и се различава от острата силна миризма на прясната билка. Био етеричното масло от здравец естествено кристализира на стайна температура, добре е да се разтопи на водна баня. Ценено е заради противовъзпалителните си свойства. Смята се, че при ароматизиране на помещения пречиства въздуха като също ободрява духа, сваля натрупано нервно напрежение и хармонизира. Свежият му аромат действа тонизиращо и енергизиращо, може да съдейства за справяне с депресивни настроения, умствени и емоционални натоварвания.

Маслото от здравец овлажнява кожата, има антисептично и противовъзпалително действие, което го прави ценна съставка в редица козметични продукти.

Етеричното масло от здравец в народната медицина е широко познато като природно кръвоспиращо средство. Често се добавя и при инхалации, като благоприятно повлиява нормалната функция на белите дробове и горните дихателни пътища.

Био етерично масло от здравец е получено от сертифицирана суровина, което гарантира чистотата ми. Подходящо е за комбиниране с базови масла, както и с някои етерични.

Преди да използваш био етерично масло от здравец, направи тест за алергия. При бременност и кърмене е препоръчителна консултация с лекар и/или ароматерапевт.

Употреба:

За ароматизиране на помещения: добавете 5 капки в арома лампа.

За масаж: добавете 15 капки в 50 ml. базово масло.

За лице: към маски за лице 1-3 капки на 50 ml. база (масло, крем, лосион).

За вана: добавете 3-5 капки масло във вана с топла вода и разбъркайте енергично.

За инхалации: 1-2 капки етерично масло здравец на 2 l кипната вода.

При трудно заспиване: 2 капки етерично масло от здравец на възглавницата вечер.

 

Съставки: Geranium macrorrhizum herb oil* (етерично масло от здравец)

*био сертифициран продукт

 

Допълнителна информация

Тегло 0.005 kg