Виж менюто

КЪНА НА ПРАХ, HennaFox, 100g

6.39 лв.

Индийска къна с отлично качество, супер фино смляна и без  добавки.

Налично

Код: 4202 Категории: , ,

Описание

Естествената къна е прах от растението Lawsonia Inermis. Тя оцветява косата в червеникави тонове; точният цвят се определя от естествения цвят и индивидуалност на косата, наличието на бели коси, избраната рецепта.

 Освен че придава цвят, естествената къна има заздравяващо и подхранващо действие; при употреба косата ще остане бляскава, обемна и жива. Къната действа отлично и срещу пърхот и други кожни проблеми.

 

 

Състав(INCI): Lawsonia Inermis Не съдържа p-phenylenediamine, метални соли или други добавки.

 

Начин на приложение:  Универсална рецепта за наситен цвят – къна се смесва с течност по избор (топла вода, чай от лайка, лимонов сок, сок от портокал, червено вино) до консистенцията на каша, покрива се и се оставя да престои от 2 до 12 часа, докато отдели цвят. Лесно ще познаете кога е готова: повърхността ще потъмнее, а намажете ли вътрешната част на китката, след половин минута кожата ще се оцвети в оранжев цвят. Косата се разделя на кичури и се намазва обилно със сместа, покрива се с найлонова шапка и хавлиена кърпа, и се оставя на косата от 2 до 8 часа. Измийте обилно с вода; нанесете повече балсам за по-лесно отмиване.

 За къса коса използвайте 50-100 гр. къна; за коса до раменете – 100 гр.; за дълга коса – 200гр.

 

Очакван резултат: при светла коса – ярко риж цвят; при кестенява коса – наситен тъмно червен цвят; при черна коса – без промяна в цвета; слаб оттенък на слънчева светлина.

 

 

Произход: Индия

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg
Количката е празна