Изберете страница

УРЕД ЗА ПОКЪЛВАНЕ НА СЕМЕНА, Bio Natura

32.49 лв.

Чрез Уред за покълване на семена може да си приготвяте кълнове от най-различни сурови семена. Покълналите сурови семена са изключително полезни за организма, но след като те покълнат се превръщат в най-живата и пълноценна храна за твоето тяло.

Налично

Код: 3158 Категории: , ,

Описание

Уред за покълване на семена Bio Natura

Уред за покълване – най-лесният и чист начин за покълване на сурови семена. Направете си сами кълнове, активирайте семената, които по този начин се усвояват много по-лесно от организма. Освен това всички те са богати на омега-3, витамини от групата В, А и К, фибри, и са богати на много минерали, като натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо и др. С Уред за покълване на семена Bio Natura може да покълваш всички видове семена, като боб мунг, елда, нахут, леща, лимец, слънчогледови семена, люцерна (алфа-алфа), детелина, кресон, репички, праз, див чесън и други семена.

Начин на използване на Уред за покълване на семена Bio Natura

Може да заредите съдовете със семена наведнъж или един по един, напр. първи ден един, втори ден втори и т.н. Така се осигурява периодично наличие на пресни кълнове за всеки ден. Количеството на семената се определя по желание, но имайте предвид, че те увеличават обема си. След зареждането на семената напълнете съда за зареждане с вода до 1 см под горният му край, като с пръст не позволявате на водата да потече през сифона. Поставете го върху съдовете със семената. Водата автоматично преминава през съдовете със семена и се събира в най-долния съд. Във всеки съд със семена остава достатъчно вода за осигуряване на необходимата влажност. Този процес се повтаря един или два пъти дневно. Избягвайте пряка слънчева светлина. Някои семена, напр. соя, растат по-добре на тъмно. В зависимост от температурата и вида им, кълнове ще имате след 36-72 часа. Ако не се консумират веднага, поставете кълновете в хладилник. Преди употреба измийте кълновете с течаща вода. След всяка употреба уредът за покълване да се измива след като се отделят сифоните.

Уред за покълване на семена Bio Natura е подходящ за всички неслузообразуващи семена. За покълване на слузообразуващи семена ( лененото семе, кресон, рукола, синапено семе и други) трябва да се постави марля на дъното на отделните контейнери.

Уред за покълване на семена – състои се от:

3 прозрачни съда за семена;
1 съд за събиране на водата.

Произход: Полша

Допълнителна информация

Тегло 1 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „УРЕД ЗА ПОКЪЛВАНЕ НА СЕМЕНА, Bio Natura“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *