0 продукта

Изберете страница

Еко пазарска торба – eдра плетка, различни цветове, Casa Organica

от 9.69 лв.

Продукт за домакинства, стремящи се към “нулев отпадък“.

Изчистване

Описание

Пазарска торба за многократна употреба, от органичен памук, едра плетка с дълга дръжка. В три различни цвята: натурал, черен и тюркоаз.

Изключително удобна за пазар, отличен заместител на найлоновите торбички.
Параметри: 40×40 см., 0.175 кг., капацитет 15 кг.
Производство: Индия
Поддръжка: Препоръчително пране на 40°C, с деликатен препарат и без омекотител. Очакваното свиване е до 15%, като изходната форма се възстановява при употреба.
100% сертифициран естествен памук GOTS.
Защо органичен памук?

Органичният памук се засажда в еко стопанства, в които се следват ясни правила по отношение на органичната храна и памук – от семена до крайното производство на плата, включително шиенето. Използването на токсични химически агенти по време на засаждането или производството е забранено, тъй като те могат да причинят вреда на работниците и околната среда. Забранени са и генетично модифицираните организми.

Дрехите, изработени от органичен памук, не предизвикват алергични реакции.

За разлика от синтетичните материали (полиестер, руно), органичният памук не отделя пластмасови микрофибри по време на измиване. Тъй като пречиствателните станции не могат да се справят с тези микровлакна, те се оказват в реки и морета, замърсявайки водата и почвата, причинявайки вреда на животните и понякога се озовават в нашите чинии.

Сертификация: Биологичният памук, от който са изработени продуктите в серията ни за живот с нулев отпадък, е отгледан, произведен и сертифициран в съответствие със стандартите на международната организация GOTS. Тези стандарти определят методите, свързани с отглеждането на памук, събирането му и производството на дрехи и други текстилни изделия, включително цветове, конци и копчета, като се вземат предвид социалните и работните условия на работниците.

Научете повече за отглеждането и производството на органичен памук тук.

Допълнителна информация

Тегло 0.070 kg
цвят

натурал, черна, тюркоаз

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Еко пазарска торба – eдра плетка, различни цветове, Casa Organica“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *