Виж менюто

Био Сертифицирани Сапунени Орехчета, Tierra Verde, 500g

23.89 лв.

Изчерпан

Описание

Сапунените орехчета са ядки на дървото Sapindus mukorossi, които се срещат навсякъде из местните гори на Хималаите в Северна Индия. Местните жители са използвали люспите на тези орехчета в продължение на стотици години, за да мият дрехите и телата си. Използването на сапунени орехчета в наши дни, е сред най-бюджетните начини за пране.

Люспите от сапунени орехчета са подходящи за нежно пране в пералня и на ръка. Съдържат растителен сапонат – сапонин, който е подходящ за пране на всички видове нормално замърсени тъкани (с пот, прах), включително функционално бельо и най-фини тъкани (вълна, коприна). Орехчетата не предизвикват избледняване на цветовете и са подходящи за хора с чуствителна кожа (деца, хора с кожни раздразнения).

Начин употреба: В приложената в пакета, платнена торбичка поставяме съответния брой орехчета (виж таблицата на гърба), завързваме добре и добавяме с прането в барабана на пералнята. Не е необходимо да ползваме Yellow & Blue Омекотител или Препарат за изплакване (Tierra Verde), защото сапонина от сапунените орехчета омекотява водата. Орехчетата могат да се използват 2-3 пъти при температури до 60 ˚C. Ако вече не се разпенват при накисване в гореща вода (не освобождават сапонин), ги отделяме за компостиране. Ароматизиране на прането – преди поставяне в пералнята, накапваме торбичката със сапунени орехчета с любимо етерично масло.

За бяло пране: добавяме 1-2 лъжици прах Yellow & Blue PUER (сапунените орехчета не съдържат избелващи вещества).

При силно замърсено пране: вечерта преди прането накисваме във възможно най-топла вода (според типа пране) и добавяме 1-2 лъжици прах Yellow & Blue PUER.

За петна: преди пране обработваме замърсените участъци със Yellow & Blue Сапун за петна.

Състав: 100 % био сертифицирани сапунени орехчета.

Минимално съдържание на химикали: Прането със сапунени орехчета е напълно натурално. За момента не познаваме по-ефективен и екологичен източник на растителен сапонат. Дърветата, раждащи тези орехчета, са диворастящи в Индия. Няма плантации за тяхното отглеждане. Орехчетата ни са събирани от индийски жени, за които тази работа е източник на доходи и независимост.

 

Допълнителна информация

Тегло0.500 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Сертифицирани Сапунени Орехчета, Tierra Verde, 500g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна