Виж менюто

Индийски дал с два вида леща и ориз басмати

2.99 лв.9.49 лв.

2.99 лв.
6.99 лв.
Още9.49 лв.

Изчерпан

4.99 лв.
Опцииот 2.99 лв.
4.99 лв.
3.99 лв.
3.49 лв.
Код: RP014 Категория:

Описание

Вкусна рецепта от рубриката Веган обяд за 30 минути  на TOni от Кулинарни Приключения с ТОни!
Нужни продукти:
75г кафява леща
75г червена леща
100г бял ориз – басмати
1 глава лук
3 скилидки чесън
1/2 червена чушка
къри
куркума
черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
За този дал с леща се изисква малко предварителна подготовка: накисваме кафявата и червената леща за една нощ. След това, изплакваме добре, слагаме в тенджера заедно с глава лук нарязан на ситно, скилидките чесън счукани и нарязани на ситно и червената чушка нарязана на кубчета. Подправяме с къри, куркума, сол и черен пипер. Оставяме докато лещата се развари добре.
За ориза: накисваме за около час, измиваме и сваряваме.
Поднасяме в чиния топка ориз и дал отстрани. Много вкусно и засищащо! Лещата е чудесен източник на растителни протеини.
Чудесно се комбинира със зелева туршия и люти чушки.
Харесайте страницата на ТОни във Facebook, за още рецепти от рубриката “Веган обяд за 30 минути

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Индийски дал с два вида леща и ориз басмати“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна