
Разпродажба!
Качамак в купа
1.99 лв. – 7.69 лв.
Описание
Този “Веган обяд за 30 минути“ е по идея на TOni от Кулинарни Приключения с ТОни.
Опитай и ти тази страхотна и лесна за приготвяне комбинация от вкусна полента (грис от царевица) превърната в качамак с плънка, салата за свежест и прекрасен сос.
Необходими продукти за 1 порция:
100гр полента (царевичен грис)
100гр твърдо тофу
1/3 пакет Delishu /Деликатес от заквасено кашу/ – натурално
1/2 глава лук
1/2 домат
1/2 краставица
1/2 червена чушка
шепа маслини
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. хранитерна мая
зехтин
чубрица
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- За плънката използваме раздробено натурално твърдо тофу, овкусено със сол, черен пипер и чубрица. Добавяме ситно нарязания лук, няколко нарязани маслини, малко зехтин и объркваме добре всичко, без топлинна обработка – в последната стъпка ще разберем защо!
- За салатата просто нарязваме домата, краставицата и чушката на кубчета.
- За сосът, блендираме нашето Delishu заедно с дижонската горчица и малко вода до кремообразна смес.
- За полентата слагаме да заври 300мл вода, в която добавяме сол, черен пипер, 1 с.л. зехтин и хранителната мая. Изсипваме бавно 100г качамак, като бъркаме постоянно. Ако стане прекалено гъсто добавяме още водичка и отново разбъркваме. След 3-4 минути полентата е готова.
Веднага изсипваме в дълбока купа 1/2 от полентата, след това от плънката и завършваме с още един слой полента. Така, лукът ще се задуши от топлината и няма да има натрапчив вкус и мирис. Най-отгоре изсипваме зеленчуците, заливаме с Delishu сос, добавям няколко маслинки и страхотния качамак в купа е готов!
Харесайте страницата на ТОни във Facebook, за още рецепти от рубриката “Веган обяд за 30 минути“
Напишете първия отзив за „Качамак в купа“ Отказ
Подобни
show blocks helper
ФИЛТРИРАЙ ПО КАТЕГОРИЯ
ФИЛТРИРАЙ ПО ЦЕНА

Отзиви
Все още няма отзиви.