Виж менюто

Ризото от просо с печурки

4.49 лв.12.99 лв.

4.49 лв.
8.99 лв.
12.99 лв.
Код: RP005 Категория:

Описание

Как да си направиш ризото, ако нямаш ориз? Жана от Mish-mash ни показва как се прави феноменолно ризото с печурки, но от просо! Опитай и ти! 🙂

Необходими продукти

  • 1 ч.ч. просо
  • 1 1/4 чаши печурки
  • 1 ч.ч. пресен спанак
  • 1 шалот (1/2 глава кромид лук)
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 ч.ч. веган пармезан (може и обикновен пармезан)
  • 2–3 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1/4 ч.ч. бяло вино ( по желание )
  • 1 с.л. зехтин
  • 1–2 с.л. пречистено масло гхи (обикновено краве масло)
  • пресен магданоз за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

В дълбок тиган налей зехтина и го загрей на среден огън. Добави нарязания на кубчета шалот и счукания чесън. Запържи, докато лукът стане полупрозрачен, за около 3 минути. Добави просото и нарязаните на филийки гъби. Разбъркай. Увеличи котлона и налей бялото вино. Остави просото и гъбите да попият бялото вино за около 2 до 3 минути. Намали котлона на средна степен и налей 1 ч.ч. зеленчуков бульон. Разбъркай добре. Просото ще започне да абсорбира течността след 10 минути. След като това стане, налей още 1 чаша от бульона. Продължи готвенето, като разбъркваш на всеки няколко минути, за около 18-20 минути. При нужда налей и от третата чаша бульон. Когато просото се свари, намали котлона на ниска степен. Добави маслото и разбъркай. След това прибави нарязания на ситно спанак и настъргания пармезан, като запазиш от сиренето за поръсване отгоре. Сложи капак и изчакай 2 мин. Разбъркай отново. Поръси с нарязан на ситно магданоз, подправи със сол и черен пипер на вкус.

При поднасяне поръси с малко настърган пармезан.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ризото от просо с печурки“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна