
Описание
Как да си направиш ризото, ако нямаш ориз? Жана от Mish-mash ни показва как се прави феноменолно ризото с печурки, но от просо! Опитай и ти! 🙂
Необходими продукти
- 1 ч.ч. просо
- 1 1/4 чаши печурки
- 1 ч.ч. пресен спанак
- 1 шалот (1/2 глава кромид лук)
- 2 скилидки чесън
- 1/4 ч.ч. веган пармезан (може и обикновен пармезан)
- 2–3 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1/4 ч.ч. бяло вино ( по желание )
- 1 с.л. зехтин
- 1–2 с.л. пречистено масло гхи (обикновено краве масло)
- пресен магданоз за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
В дълбок тиган налей зехтина и го загрей на среден огън. Добави нарязания на кубчета шалот и счукания чесън. Запържи, докато лукът стане полупрозрачен, за около 3 минути. Добави просото и нарязаните на филийки гъби. Разбъркай. Увеличи котлона и налей бялото вино. Остави просото и гъбите да попият бялото вино за около 2 до 3 минути. Намали котлона на средна степен и налей 1 ч.ч. зеленчуков бульон. Разбъркай добре. Просото ще започне да абсорбира течността след 10 минути. След като това стане, налей още 1 чаша от бульона. Продължи готвенето, като разбъркваш на всеки няколко минути, за около 18-20 минути. При нужда налей и от третата чаша бульон. Когато просото се свари, намали котлона на ниска степен. Добави маслото и разбъркай. След това прибави нарязания на ситно спанак и настъргания пармезан, като запазиш от сиренето за поръсване отгоре. Сложи капак и изчакай 2 мин. Разбъркай отново. Поръси с нарязан на ситно магданоз, подправи със сол и черен пипер на вкус.
При поднасяне поръси с малко настърган пармезан.
Подобни
-
Веган чиа пудинг с какаов мус
2.19 лв. – 9.79 лв. Преглед на продукти -
Разпродажба!
Сурова безглутенова торта с ягоди
2.99 лв. – 34.99 лв. Преглед на продукти -
Вегетариански кюфтенца от булгур
1.99 лв. – 5.99 лв. Преглед на продукти -
Разпродажба!
Оризови нудъли с гриловано тофу и зеленчуци
3.15 лв. – 11.99 лв. Преглед на продукти
ФИЛТРИРАЙ ПО КАТЕГОРИЯ
ФИЛТРИРАЙ ПО ЦЕНА

Отзиви
Все още няма отзиви.