Виж менюто

Ризото с лимец и аспержи

1.99 лв.8.99 лв.

Опцииот 1.99 лв.
8.99 лв.
8.99 лв.
Код: RP010 Категория:

Описание

Люси от Lussi’s World of Artcraft смело се включи в нашето предизвикателство да сготви нещо семпло и завладяващо с лимец. Виж резултатът и грабвай продуктите, за да си приготвиш това ароматно Ризото с лимец и аспержи!

Необходими продукти: 
 
Около 100-150 г Лимец
1-2 скилидки чесън
2 кубчета зеленчуков бульон
1/2 ч.ч. рендосан веган пармезан
шeпа сурови лешници
200 г аспержи
зехтин екстра върджин
 
Начин на приготвяне:
 
По рецепта е хубаво да пуснеш лимеца на един – два импулса на кухненски робот, за да се раздроби леко и да се приготви по-бързо. Люси го остави цял и ястието се получи чудесно, така че това не е задължителна стъпка
 
Следващата стъпка е да разтвориш две кубчета ( може и едно и половина, за да не е толкова солен) от бульона в литър вода. Прибавяш и нарязан на ситно чесън, за да го ароматизираш. Люси препоръчва да използваш нашия био зеленчуков бульон, защото придава невероятен вкус и дори след разтварянето му се виждат цели парченца зеленчуци.
 
Загряваш малко зехтин в тиган на котлона и прибавяш лимеца. Разбъркваш го 3-4 минути, докато пусне аромата си и започваш да прибавяш черпак по черпак от бульона. Започваш с един черпак, като намаляваш температурата на по-слабо до средна степен. .
 
Едва след като лимецът поеме целия бульон, тогава слагаш втория черпак.
 
Процесът е по-бавен, отнема около 40 минути, затова може да използваш времето, за да запечеш аспержите и лешниците във фурната. За целта почистваш аспержите  от дебелите стволчета, измиваш ги, като нарязваш две от тях на дребно, а другите оставяш цели. Измиваш и лешниците и ги слагаш до тях. Слагаш пръска зехтин на аспержите, а на лешниците – щипка сол.
Печеш във фурната на 200 градуса за около 10 минути. Аспержите трябва да са още ярко зелени и леко хрупкави.
 
През това време рендосваш и пармезана. Без проблем може да използваш веган вариант, той напълно се доближава по вкус и текстура до традиционния. След като лимецът омекна и се посвари, накрая прибавяш и пармезана към него.
 
Става идеално! Той се разтапя и превръща лимеца в супер ароматна каша, към която е време да прибавиш и изпечените и охладени аспержи.
 
Поднеси в чиния като отгоре поставиш целите аспержи, малко нарязани печени лешници и още шипка от пармезана.
Толкова вкусно, креместо, а свежите аспержи и ядките просто го правят незабравимо!
 
Задължително последвайте Люси за още вдъхновяващи кулинарни пътешествия в нейните блог и страници във Facebook и Instagram! 🙂

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ризото с лимец и аспержи“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна