
Описание
Слънчевата Галина от блога Gali Tastes приготви любимата на всички шакшука по нов начин – с булгур. Ние нямаме търпение да си я приготвим, защото изглежда невероятно. Пробвай и ти! 🙂
Шакшука с булгур
Продукти:
2 червени чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 консерва домати
1/2 ч.чаша булгур
4 яйца
50 – 60гр. гръцки бял блок сирене
2 с.л. кафява захар
по 1 с.л. пушен червен пипер и черен пипер
1/2 с.л. сол
по 1/4 ч.л. къри, куркума, джинджифил и лют червен пипер
пресен магданоз за поръсване
Подправките са препоръчани от Галина, за да бъде ястието не прекалено люто, но пък има приятен леко пиперлив послевкус ?
Начин на приготвяне:
1. Булгурът се измива добре и се оставя да се накисне, докато нарежем зелнчуците на ситно.
2. Лукът и чесънът се запържват в зехтин до златисто, след което се добавят червените чушки и се запържва за още 5 минути.
3. Добавя се булгурът и котлонът се намаля. При необходимост се добавя още малко зехтин и се запържва докато булгурът добие златист цвят.
4. Добавят се доматеният сос и подправките.
5. Когато чушките омекнат се добавят и яйцата на очи върху доматената смес. Яйцата се похлупват с капак и се оставят докато се сготвят. Около 6-7 минути за рохки яйца.
6. Изключваме от котлона, натрошаваме сиренето и поръсваме всяко яйце с малко сол и черен пипер. Накрая поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз и сервираме.
Не пропускай да последваш Гали за още лесни и вкусни рецепти в нейните Instagram и Facebook!
Напишете първия отзив за „Шакшука с булгур“ Отказ
Подобни
-
Вегетариански кюфтенца от булгур
1.99 лв. – 5.99 лв. Преглед на продукти -
Веган Кейк с Полента и Кокосова заливка
Оценено на 5.00 от 51.99 лв. – 5.49 лв. Преглед на продукти -
Черен ориз с гъби и спанак
3.49 лв. – 5.99 лв. Преглед на продукти -
Сладки със сусамов тахан и маково семе
3.99 лв. – 9.79 лв. Преглед на продукти
show blocks helper
ФИЛТРИРАЙ ПО КАТЕГОРИЯ
ФИЛТРИРАЙ ПО ЦЕНА

Отзиви
Все още няма отзиви.