Виж менюто

Шакшука с булгур

2.99 лв.4.99 лв.

3.49 лв.
3.99 лв.
2.99 лв.
3.99 лв.
4.99 лв.
Код: RP009 Категория:

Описание

Слънчевата Галина от блога Gali Tastes приготви любимата на всички шакшука по нов начин – с булгур. Ние нямаме търпение да си я приготвим, защото изглежда невероятно. Пробвай и ти! 🙂
 
Шакшука с булгур
 
Продукти:
2 червени чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 консерва домати
1/2 ч.чаша булгур
4 яйца
50 – 60гр. гръцки бял блок сирене
2 с.л. кафява захар
по 1 с.л. пушен червен пипер и черен пипер
1/2 с.л. сол
по 1/4 ч.л. къри, куркума, джинджифил и лют червен пипер
пресен магданоз за поръсване
Подправките са препоръчани от Галина, за да бъде ястието не прекалено люто, но пък има приятен леко пиперлив послевкус 🤗
Начин на приготвяне: 
1. Булгурът се измива добре и се оставя да се накисне, докато нарежем зелнчуците на ситно.
2. Лукът и чесънът се запържват в зехтин до златисто, след което се добавят червените чушки и се запържва за още 5 минути.
3. Добавя се булгурът и котлонът се намаля. При необходимост се добавя още малко зехтин и се запържва докато булгурът добие златист цвят.
4. Добавят се доматеният сос и подправките.
5. Когато чушките омекнат се добавят и яйцата на очи върху доматената смес. Яйцата се похлупват с капак и се оставят докато се сготвят. Около 6-7 минути за рохки яйца.

6. Изключваме от котлона, натрошаваме сиренето и поръсваме всяко яйце с малко сол и черен пипер. Накрая поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз и сервираме.

Не пропускай да последваш Гали за още лесни и вкусни рецепти в нейните Instagram и Facebook!

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Шакшука с булгур“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна