Виж менюто

Веган пица от полента – без глутен

2.99 лв.9.49 лв.

2.99 лв.
Опцииот 3.39 лв.
2.99 лв.
Още7.89 лв.

Изчерпан

6.99 лв.
Още9.49 лв.

Изчерпан

Още

Налично

Описание

Още една рецепта от рубриката Веган обяд за 30 минути  на TOni от Кулинарни Приключения с ТОни!
Супер лесна и бърза за приготвяне. Без глутен, без фурна, но с много фантазия!
Нужни продукти (за 2 порции):
100 гр царевичен грис / качамак / полента
300 мл вода
1 с.л. сурово кокосово масло
1 ч.л. куркума
сол
1 добре узрял домат
100 гр тофу с босилек
1 стрък лук
1 стрък чесън
1 чушка
1/2 авокадо
7-8 обезкостени маслини
Начин на приготвяне:
Като за основа използваме сварен царевичен грис, като към 1 част полента добавямe 3 части вода. За целта избираме качествена полента, като за предпочитане е да използваме био сертифицирана. За да не се получи на бучки слагаме 2 части от водата да заври, като подправяме с кокосово масло, куркума и сол и добавяме останалата 1 част вода смесена с 1 част полента. Трябва да се бърка интензивно около 10 минутки, докато сместта се сгъсти. Ако се наложи може да добавим още малко вода, но без да прекаляваме. След като царевичния грис се е сварил, следва да го изсипем в чиния и да го разстелим бързо, преди да е стегнал. След това следва импровизация. ТОни задължително използва нарязани домати, тофу с босилек, пресен лук и чесън, чушки, авокадо и маслини. Добра идея е ако добавите и някаква мазнина, като например от авокадо или зехтин. Можете и да поръсите с любимо ядково сирене или тофу по желане, както е снимката. Накрая поръсваме с малко сол и чубрица и имаме най-вкусната и бърза веган пица без глутен!
Харесайте страницата на ТОни във Facebook, за още рецепти от рубриката “Веган обяд за 30 минути

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Веган пица от полента – без глутен“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна