Виж менюто
Разпродажба!

Сурова безглутенова торта с ягоди

2.99 лв.34.99 лв.

3.99 лв.
8.49 лв.
4.19 лв. 3.99 лв.
Опцииот 5.49 лв.
2.99 лв.
10.49 лв.
34.99 лв.
Опцииот 9.29 лв.
Код: RP022 Категории: , Етикети: , , , ,

Описание

Невероятната сурова торта, представена в Master chef от шеф Силвена Роу вдъхнови една от любимите ни блогърки да направи нейна интерпретация. Благодарим на Светлана от Кулинарни фантазии за рецептата!

Необходими продукти:
за основата:
120 г фурми
110 г орехи
50 г кокосови стърготини
1/4 ч.ч. разтопено какаово масло
за шоколадовия слой:
130 г накиснато предварително кашу
150 мл кокосова сметана
1/4 ч.ч. разтопено какаово масло
80 г разтопен шоколад – био с розово масло/натурален/веган или друг
2 ч.л. мед на вкус
за ягодовия слой:
130 г накиснато предварително кашу
150 мл кокосова сметана
1/4 ч.ч. разтопено какаово масло
мед на вкус
около 150 г ягоди
ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме основата на тортата. Фурмите трябва да са меки, за да се смелят по-лесно. Ако са по-твърди и сухи, за няколко минути ги залей с гореща вода, за да омекнат и ги отцеди след това.
Смиламе орехите заедно с кокосовите стърготини. Смесваме смлените фурми и ядките.

Добавяме и малко разтопено какаово масло, разбъркваме и разпределяме равномерно на дъното на тава с падащо дъно (26 см).

За приготвянето на кремовете използваме кашу, което накисваме във вода за около 4-5 часа. Отцеждаме го от водата и след това го използваме.
Приготвяме шоколадовия слой. Смиламе кашуто заедно с кокосовата сметана.
Използваме кокосова сметана, тъй като е с по-висока масленост. Отделяме при използването само гъстата част, която е точно като крем, както е и в рецептата в оригинал. Водата можеш да използваш за освежаваща напитка. За цялата торта е нужна една опаковка кокосова сметана 400 мл.
Разтопяваме шоколада на водна баня. Смесваме го със смляното кашу. Добавяме малко мед на вкус и разтопеното какаово масло. Разбъркваме и изливаме равномерно върху тортата. Прибираме във фризер, докато стегне – около 30-40 минути до 1 час.
Приготвяме ягодовия слой.
Смиламе в блендер кашуто, кокосовата сметана и ягодите. Добавяме мед на вкус, какаовото масло и малко ванилия. Изваждаме формата от фризера и покриваме стегналия шоколадов слой с ягодовата смес. Връщаме във фризера, докато стегне.
Накрая декорирай с ягоди или друго според твоята фантазия и въображение.
Това е една прекрасна лятна торта, която си струва да пробваш! Виж още прекрасни рецепти в блога Кулинарни фантазии и социалните мрежи!

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Сурова безглутенова торта с ягоди“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна