Виж менюто

Така и така тази седмица сме на тема закуска, та се досетихме, че една прекрасна артистична блогърка ни сподели любимата си рецепта за сутрешно хапване, което приготвя често. Представяме ти Здравка от красивия блог I love our dreams. Тя се занимава с фотография, графичен дизайн и кулинарни експерименти, а ето и един от тях – една много хранителна шоколадова гранола:

Продукти:
500 гр. смес ядки
100 мл. сироп от агаве
20 гр. какао
20 гр. грахов протеин
40 гр. бананов чипс
40 гр. кокосов чипс

Начин на приготвяне:
Смеси в купа всички сухи съставки. Добави агавето и разбъркай докато всичко се овлажни и полепне едно по друго. Ако сместа е все още суха, то започни да добавяш по една лъжичка вода и да разбъркваш до момента, в който не започнат да се образуват едри трохи.

Сместа се разпределя на равномерен слой в тава върху хартия за печене. Постави в студена фурна с вентилатор и загрей до 140 градуса. Гранолата по-скоро се суши, не се пече. Престоят зависи от това колко е влажна твоята смес, но ако спазваш по-горните мерки около 30 минутки са достатъчни. Можеш да разбереш дали гранолата е готова, като извадиш една троха  и я оставиш да изстине леко. Ако в нея няма влага и е хрупкава – готова е!

Тавата се вади от фурната и се оставя да изстине напълно, преди да се прибере в буркан. Използвай херметически затворен съд и гранолата ти може да остане готова за употреба в продължение на седмици.

 

Благодарим ти за хрупкавата шоко гранола, Здравка! 🙂

 

 

Етикети: гранола
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна