Меню
Меню
Rice and Pea PROTEIN PACK

1,5kg Оризов + 1,5kg Грахов протеин
Стара цена: 99,90 лв
Спестяваш: 17 лв

82,90 лв

Double Pea PROTEIN PACK

2 x1,5kg Грахов протеин
Стара цена: 99,90 лв
Спестяваш: 17 лв

82,90 лв

Double Rice PROTEIN PACK

2 x1,5kg Оризов протеин
Стара цена: 99,90 лв
Спестяваш: 17 лв

82,90 лв

Triple Pumpkin + Rice + Pea PROTEIN PACK

1.5kg Тиквен + 1,5kg Оризов + 1,5kg Грахов протеин
Стара цена: 149,85 лв
Спестяваш: 36 лв

113,89 лв

Често задавани въпроси за протеините

За какво е полезен растителният протеин?

Растителните храни съдържат фибри, които активират добрите чревни бактерии, по-доброто храносмилане, а в случай, че съдържат и неразтворими фибри, подкрепят сърдечното здраве. Храненето на растителна основа може да помогне и при желание за отслабване и регулиране на диабет тип 2.

Достатъчен ли е прием на протеин на растителна основа?

Животинските източници на протеини - месо, птици, риба, яйца, млечни продукти - съдържат всички основни аминокиселини, което ги прави пълноценни протеини. Растителните протеини се считат за непълни, тъй като повечето от тях не съдържат всички необходими аминокиселини. Доброто комбиниране на растителните източници осигурява набавянето на пълен аминокиселинен комплекс от есенциалните аминокиселини.

По-трудно ли се усвоява растителният протеин?

Растителният протеин се усвоява по-бавно в сравнение със суроватъчния.

Мога ли да пия 2 протеинови шейка на ден?

Краткият отговор е да, може да пиете повече от един протеинов шейк на ден. Важно е да следите чистия протеин, който приемате, според целите, режима и особеностите на тялото си.

Колко протеин ми трябва като вегетарианец?

Балансираната диета трябва да включва дневен прием от около 0,8g протеин за всеки килограм телесно тегло.

Разбира се тази осреднена стойност варира в зависимост от индивидуалния начин на живот, физическата активност и поставените цели. 0,8g протеин на килограм телесно тегло е препоръчителната дневна доза (RDA). Например, жена 64kg, би се нуждаела от 64kg x 0.8g протеин = 51g протеин на ден. Да предположим, че тази жена е на диета от 2000 калории / ден, протеините ще съставляват приблизително 10% от приема й.

Можете ли да изградите мускулна маса с растителен протеин?

ДА, можете да изградите мускулна маса също толкова ефективно, като приемате само растителен протеин. Уверете се, че получавате всички незаменими аминокиселини от различните източници или от пълноценен растителен протеин.

Влияе ли кафето върху усвояването на протеини?

Не е установено, че кафето влияе негативно върху способността на организма да абсорбира протеините.

Вярно ли е, че вегетарианците трябва да комбинират определени храни, за да си набавят качествен протеин?

И да и не. Телата ни съхраняват аминокиселини (градивните елементи на протеина) и те компенсират недостига при нужда. Важно е обаче да се консумират разнообразни вегетариански протеини и храни, богати на хранителни вещества.

Какви са ползите от растителния протеин?

Растителните протеини често съдържат по-ниски нива на наситени мазнини и холестерол, отколкото животинските, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Растителният протеин съдържа фибри, които влияят добре на храносмилателната и сърдечно-съдовата система.

Що се отнася до изграждането на мускулите, то е напълно възможно и с растителен протеин и е по-добро за цялостното здраве на човека.

Животински или растителен протеин: Кой е по-добрият за изграждане на мускули?

Най-добрият начин да изградите мускулна маса е като осигурите на тялото си достатъчно количество протеин след тренировка. Може да изберете източник на животинска или растителна основа, но ние смятаме растителния протеин за по-добрата алтернатива, поради допълнителните ползи за тялото. Уверете се, че получавате всички есенциални амино киселини, от които се нуждаете и следвайте режима си.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки