0 продукта

Изберете страница

Тази рецепта е за едни невероятно вкусни, здравословни веган лакомства, с които ще наградите сетивата си, ще донесете блаженство на небцето и цялото си същество. Комбинацията от фъстъченото масло, с кокосовия тахан и шоколада е „match made in heaven” или в буквален превод „комбинация, създадена в рая”! Текстурата е топяща се в устата, а единственото, което ще забави изчезването на тези бонбони, след като си отхапете от тях, е приятната хрупкавина от пухкавите пукани киноа и амарант, с които трябва да се заиграете, леко преди да стигнете до момента на преглъщане на това съвършенство!

Тези протеинови топчета са:

  • ВЕГАН
  • БЕЗ ЗАХАР
  • БЕЗ МЛЕЧНИ
  • БЕЗ ГЛУТЕН
  • ПЕРФЕКТНИЯТ СНАК ЗА ВСЕКИ ДЕН
  • ХРУПКАВИ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТОПЯЩИ СЕ В УСТАТА
  • ПРИГОТВЯТ СЕ ЗА 5 МИНУТИ

Уверете се и ги опитайте още днес!

Необходими продукти за Протеинови топчета с пукана киноа и амарант

*за пълнежа:

*за глазурата:

Протеинови топчета с пукана киноа и амарант

Начин на приготвяне на Протеинови топчета с пукана киноа и амарант

Всички съставки за пълнежа се разбъркват в средно голяма купа, след което се оформят топчета с големина на орех с помощта на ръцете. Прибират се във фризера за 10-15 минути, докато се приготви глазурата.

За глазурата можете да използвате какъвто шоколад обичате. Разтапя се на водна баня или микровълнова около ½ чаша от всеки вид + 2 с.л. бадемово мляко.

След като шоколадът поизстине и се темперира се изваждат изстудените вече бонбони от фризера и започват да се потапят един по един в шоколада, след което се поставят в съд, постлан с хартия за печене. Може да използвате и клечки за зъби, да ви е по-удобно да ги потапяте и изваждате.

Получените шоколадови бонбони се прибират в хладилник поне за 30 минути, докато шоколадът стегне, след което са готови за консумация. Може да ги замразите или да ги съхранявате в хладилника до седмица.

 


Рецептата за Протеинови топчета с пукана киноа и амарант направи за нас Анна Стойкова.

Анна е мечтател с бохемска душа, влюбен в света, обичащ живота и търсещ магията в малките неща. Пристрастена към здравословния начин на живот и хранене, пътешествията до далечни и екзотични дестинации и към йогата. Обожава движението на открито, така че използва всяка възможност да се слее с природата, където лесно намира баланса, когато го изгуби. Нейната мисия е да вдъхновява всеки, който срещна по пътя си, да следва своите мечти и да живее един по-прекрасен, здравословен, пълноценен и щастлив начин на живот, с две думи да превърне света в едно по-добро място и всеки един от нас да се стреми да бъде все по-добра версия на себе си всеки ден. Желанието й е всички да сме здрави, по-позитивни и щастливи, да обичаме и пазим планетата Земя и да се наслаждаваме на това приключение, наречено живот.

 

Продукти използвани в рецептата за Протеинови топчета с пукана киноа и амарант