Виж менюто
И тази година за Хелоуин ( 30.10.2018 ) заедно с шеф Николета Колева направихме страаашно вкусни бооонбони! За радост на малки и големи, трюфелите бяха безкрайно вкусни, полезни и оцветени с изцяло естествени съставки!  Герои бяха печената тиква, спирулината, малко въглен за цвят и вижте кой още 🙂


СТРАШНИ ТИКВЕНИ ТРЮФЕЛИ В ЦВЕТЕН КРЕМ


Продукти за 30 бр. Трюфели  
100 г кашу (накиснати предварително за поне 30 мин)
30 г (2 с.л.) кокосово брашно
50 г какаово масло
(около) 400 г печена тиква (на парчета)
1 ч.л. екстракт ванилия
3 с.л. агаве
¼ ч.л. канела, кардамон, сол
¼ ч.л. куркума за цвят (по желание)
100 г орехи
За обвивката Бял крем
100 г  г  кашу
200 г какаово масло (разтопено на водна баня)
20 г (3 с.л.) кокосово масло (разтопено на водна баня)
50 г агаве
1/3 ч.л. сол
За оцветяване – 1/3 ч.л. спирулина, 1 ч.л. асай, ½ ч.л. активен въглен
30 бр сушени череши
Начин на приготвяне

Трюфел:
В кухненски робот смели първо орехите на средно едри парчета. Извади ги и ги остави на страна. После смели кашуто на ситно. Добави и смеси останалите съставки без маслото. Когато всичко е добре смесено на пюре блендирай и маслото докато се съедини. Премести в купа и сложи в камерата да стегне за 15 мин. От сместа направи топчета. Да се съхраняват в хладилник до 5 дни.
Бял крем:
С помощта на пасатор или мощен блендър смеси всички съставки без тези за оцветяване.
В отделни купи сложи определена част за оцветяване и разбъркай със съставката, с която искаш да оцветиш крема.

Благодарим на всички малчугани, които се включиха и с огромно желание сътвориха най-вкусните и страшни бонбони! 🙂  
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна