Виж менюто

#СуперСладкиПразници с @daniscookings и помощта на Dragon Superfoods.

Ето как да се стоплите в студените зимни вечери и подсладите с дъх на шоколад, канела и джинджифил!

 

Двойно шоколадови курабийки веган и без глутен

Тези меки, сладки и с консистенция на брауни и богат шоколадов вкус, курабийки са истински неустоим десерт! Приготвят се бързо и лесно и са идеални за коледното печене на сладки в компанията на най-малките. Тъй като не съдържат яйца, могат да се похапват дори неизпечени!

Необходими продукти за 18 Двойно Шоколадови Веган Курабийки:

  • 2 с.л. брашно от ленено семе
  • 100 мл вода
  • 45 г брашно от тапиока
  • 35 г кокосово брашно
  • 80 г кокосово масло, разтопено
  • 20 г какао на прах
  • 1/2 ч.л. джинджифил
  • 1/2 ч.л. канела
  • 130 г кокосова захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 90 г млечен шоколадов дропс
  • 30 г бял шоколадов дропс

Начин на приготвяне на Двойно Шоколадови Веган Курабийки:

Разбъркайте лененото семе с водата и оставете настрана.

В купа смесете брашното от тапиока, кокосовото брашно, какаото, канелата, джинджифила и бакпулвера. Разбъркайте, за да се смесят.

В голяма купа разбийте с телена бъркалка кокосовото масло и кокосовата захар. Добавете ленената смес и разбъркайте отново.

Постепенно прибавете сухите съставки, като разбърквате леко с дървена лъжица, до получаване на меко тесто. Най-накрая добавете млечния шоколадов дропс.

Оставете купата с тестото за 30 минути в хладилника.

Загрейте фурната до 180ºС. Покрийте две тави за печене с незалепваща хартия.

Направете топчета от тестото и ги наредете на разстояние върху тавите. Върху всяко притиснете по няколко капки бял шоколадов дропс.

Печете сладките около 10-12 минути в горната половина на фурната, докато започнат да потъмняват по краищата.

След изваждане от фурната, сладките ще изглеждат недопечени и крехки, но това не трябва да ви притеснява. Оставете ги да се охладят до стайна температура върху тавата. По желание ги охладете в хладилника, за да се стегнат.

Съхранявайте ги до седмица в затворен контейнер.

 


 

Перфектният веган горещ шоколад

Внесете уют и наслада в дома си в зимните дни с този вкусен горещ шоколад! Невероятният му аромат и богат вкус се дължат на комбинацията от какао, шоколадови капки и добавените зимни подправки.

 

Необходими продукти за 2 чаши веган горещ шоколад:

  • 300 мл растително мляко
  • 1 с.л. брашно от тапиока
  • 2 с.л. какао
  • 50 г млечен (и/или черен, ако обичате интензивен какаов вкус) шоколадов дропс
  • 1/2 ч.л. канела
  • по желание: 1/3 ч.л. джинджифил
  • 1 с.л. кокосова захар (или на вкус)

 

Начин на приготвяне на Перфектният веган горещ шоколад

В купичка смесете около 50 мл от млякото с брашното от тапиока, кокосовата захар, какаото и подправките. Разбърквайте, докато се получи гладка смес.

Загрейте останалото мляко в малка тенджерка на котлона. Когато стигне точката на кипене, махнете го от котлона и изсипете вътре подготвената смес. Разбъркайте много добре. Намалете температурата на котлона и върнете тенджерката върху него. Разбърквайте енергично за няколко секунди с телена бъркалка, докато сместа започне да се сгъстява. Махнете я от котлона и изсипете вътре веднага шоколадовия чипс. Разбъркайте, за да се разтопят и изсипете горещия шоколад в две чаши.

Сервирайте поръсен с още шоколадови капки.

 

Всички необходими съставки за приготвянето на тези две рецепти, в един продукт:

*пакетът #СуперСладкиПразници е достатъчен за няколкократна направа на рецепите, при спазване на описаните дози

Количката е празна