Суров чийзкейк със скрити зеленчуци

Тази рецепта е за неустоима свежа торта, пълна с фибри, която освен, че ще ви засити, ще ви помогне да приемете необходимата доза зеленчуци за едно хранене, дори и само с едно парченце, поради факта, че в нея са „скрити” свежи моркови и цвекло! Комбинацията от сладките зеленчуци, с нежния кокос, топящия се млечен шоколад и дъхът на мента е неповторима! Опитайте този различен десерт и изненадайте всички с това оригинално съчетание на вкусове! Тази торта е лесна, бърза и перфектна за закуска и десерт!

Необходими продукти за Суров чийзкейк със скрити зеленчуци
*за блата:

  • 1 чаша кокосови стърготини
  • 1 чаша лешниково брашно
  • 1/2 чаша сироп от агаве
  • шепа ситно нарязан свежи листенца мента
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. кокосово масло
  • 1 ч.л. ванилова есенция

    *за зеленчуковия слой:

  • 2 големи моркова
  • 1 голяма глава червено цвекло

    *за шоколадовия ганаж:

  • 1 кен пълномаслено кокосово мляко
  • 1 чаша шоколадови капки Dragon Superfoods “dark”
 
primer

Начин на приготвяне на Суров чийзкейк със скрити зеленчуци Разбъркайте всички съставки за блата в голяма купа без ментата и лимоновия сок. Намачкайте ментата с ломоновия сок в хаванче и добавете към останалите съставки. Разбъркайте отново добре и разстелете по дъното на кръгла форма с отделящо дъно.

Настържете морковите и цвеклото с помощта на ренде и намачкайте с ръце, докато поомекнат леко. Изсипете ги върху блата и притиснете добре, за да слегнат.

Загрейте кокосовото мляко в малка тенджерка и добавете шоколадовите капки. Разбърквайте на ниска температура постоянно докато се разтопят и се получи кремообразен шоколадов ганаж.

Изчакайте ганажа да поизстине леко, след което го изсипете върху останалите слоеве на тортата. Незабавно приберете във фризер и оставете да стегне поне за 1-2 часа преди консумация.

Рецептата за Суров чийзкейк със скрити зеленчуци направи за нас Анна Стойкова.

Анна е мечтател с бохемска душа, влюбен в света, обичащ живота и търсещ магията в малките неща. Пристрастена към здравословния начин на живот и хранене, пътешествията до далечни и екзотични дестинации и към йогата. Обожава движението на открито, така че използва всяка възможност да се слее с природата, където лесно намира баланса, когато го изгуби. Нейната мисия е да вдъхновява всеки, който срещна по пътя си, да следва своите мечти и да живее един по-прекрасен, здравословен, пълноценен и щастлив начин на живот, с две думи да превърне света в едно по-добро място и всеки един от нас да се стреми да бъде все по-добра версия на себе си всеки ден. Желанието й е всички да сме здрави, по-позитивни и щастливи, да обичаме и пазим планетата Земя и да се наслаждаваме на това приключение, наречено живот.

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ